Hvert år udnævner vi de 10 mest velklædte mænd i Danmark lige nu. Tidligere har vi afsløret, at den danske midtbanespiller Thomas Delaney topper listen, og nu kan vi præsentere en anden af listens profiler, uddannelses og forskningsminister Søren Pind.

Her kan du læse et uddrag af interviewet med ham, som kan læse i dets fulde længde i det nye nummer af Euroman.

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Det er mine udenrigsministerielle manchetknapper lavet af Royal Copenhagen. De har en koboltblå baggrund med en kongekrone i messing. Jeg blev meget firkantet instrueret af protokolchefen i Udenrigsministeriet, da jeg tiltrådte som udviklingsminister. Det er kun ministre, der har været i Udenrigsministeriet, udenlandske statsoverhoveder og udenlandske udenrigsministre, der må bære dem. Og jeg må slet ikke sælge dem.”

Hvad vil du gerne føje til din garderobe?

”En ministeruniform. Indtil 1909 bar ministre uniform, men så afskaffede Radikale Venstre det, selvfølgelig – de forfærdelige mennesker. Jeg tænkte så på, at pensionerede dommere stadig bærer dommeruniform, når de går til Dronningens nytårskur.

Jeg stillede spørgsmålet i Folketinget, om ministre stadig havde ret til at bære uniform, nu hvor man ikke længere havde pligt til at bære uniform. Det blev i øvrigt udnævnt til det syvende dummeste folketingsspørgsmål det år, fordi folk slet ikke havde sans for storheden i det.

Men svaret blev, at ministre stadig havde ret til at bære uniform. Siden har jeg sværmet om at bestille sådan en, men den koster 40.000 kroner, så det er ikke en lille ting. Den er mega flot med trekantet hat, kårde, guldgaloner, poletter og krans om halsen. Den vil klæde mit kommandørkors godt.”

Hvilken tendens håber du aldrig kommer igen?

”Bukser med svaj. Da jeg var lille, købte min mor et par fløjlsbukser med kæmpe svaj, som var alt for store til mig. Det har plaget mig så meget, at jeg har skulle overtale mig selv til at gå i fløjlsbukser igen. Men nu er jeg så ret glad for det, men fløjlsbukser med svaj er for meget.”

LÆS OGSÅ: 14 skjorter der er perfekte til en lang dag på kontoret

LÆS OGSÅ: Kend din dresscode: Sådan klæder du dig rigtigt på til enhver lejlighed

LÆS OGSÅ: De her sneakers foretrækker kvinder, at mænd går i