Wammen
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringen præsenterer hjælpepakke til selvstændige

De selvstændige er hårdt ramt af coronasituationen. Nu foreslår regeringen en kompensationsordning.

Finansminister Nicolai Wammen har netop præsenteret en hjælpepakke for selvstændige og mindre virksomheder på et pressemøde i Finansministeriet.

”Regeringen gør vores yderste for, at vores samfund kommer så godt som muligt igennem denne alvorlige situation. Vi spænder et omfattende sikkerhedsnet ud for virksomhederne” siger Nicolai Wammen på pressemødet.

De selvstændige var ikke direkte omfattet af den trepartsaftale om lønkompensation, der blev vedtaget 15. marts, og siden da har hjælpen til de selvstændige været efterlyst og efterspurgt.

Den ser altså ud til at være på vej nu, hvor regeringen med en kompensationsordning foreslår at støtte de selvstændigt erhvervsdrivende.

Kompensationen fra staten vil være 75 procent af omsætningstabet, dog maksimalt 23.000 kroner om måneden. Det gælder for alle med op til 10 ansatte fra 9. marts til 9. juni.

”Mange af Danmarks arbejdspladser kommer fra iværksættere og selvstændige, der har skabt vækst. Dem skylder vi hjælp,” siger erhvervsminister Simon Kollerup på pressemødet.

Regeringen vil i dag indkalde Folketingets partier til politiske drøftelser.