Computer-virusser kan åbenbart også være kunst. I hvert fald er en bærbar computer, der indeholder verdens seks farligste virusser, netop blevet solgt på auktion for intet mindre end 1.35 millioner dollars - eller cirka ni millioner kroner.

Kunstværket, som består af en 10.2-tommer Samsung NC10-14GB fra 2008, er skabt af den kinesiske kunstner Guo O Dong. Ifølge ham selv repræsenterer værket en legemliggørelse af de abstrakte farer, som ikke blot udgør en digital, men også fysisk trussel i dag.

"Vi har en idé om, at ting, der sker på computere, ikke kan påvirke os, men det er absurd," siger Guo O Dong til det amerikanske tech-medie The Verge og fortsætter:

"Våbengjorte virusser, der påvirker strømforsyningen eller offentlig infrastruktur kan gøre direkte skade."

De seks virusser er valgt på baggrund af, hvor stor økonomisk skade, de hver især har forårsaget. Blandt dem er eksempelvis virussen 'ILOVEYOU' fra 2000, som var camoufleret som et vedhæftet kærlighedsbrev i emails, og den berygtede 'WannaCry'-ransomware, der i 2017 lagde computersystemer ned på hospitaler og fabrikker over hele kloden. Men topscoreren er virussen 'MyDoom', som menes at være udviklet af russiske e-mail spammere, der har forårsaget skader for ikke mindre end 253 milliarder kroner siden 2004.

Guo O Dong har givet sit værk titlen 'The Persistence of Chaos'. Det har været til salg på en online-auktion, der netop er afsluttet. Vinderen er anonym, men har altså måtte punge ud med et større millionbeløb for at blive ejer af den inficerede computer. Af siden fremgår det, at computerens  internetopkobling og øvrige tilslutningsmuligheder vil blive deaktiveret inden afsendelse til køber, så virusserne ikke kan gøre utilsigtet skade.