Pizzaboys

En nyklassiker i det aarhusianske pizzalandskab har lagt deres vej forbi Eskelunden, og tak for det! De serverer to pizzaer, så du ikke farer vild i valgmulighedernes ocean. En klassisk Margherita og en hvid pizza med kartoffel, zucchini og masser af rosmarin. Og hvad mere kan man ønske sig af vores alles favoritspise?

Så skulle det lige være genistregen, de laver hos Pizzaboys, med friskmast flagesalt som afslutning på hele himmeriget, inden du selvfølgelig dypper dine luftige skorper i deres aioli med eller uden chili. Hos Pizzaboys får du hverken mere eller mindre end lovet, men det kan også gøre det for os uden beklagelser.

Spiselauget

Burgerelskere har ikke noget af frygte, hvis de tager til Northside. Spiselaugets svar på en vegetarburger rammer alle de rigtige paletter. Der er rigeligt med syltevarer, en god dressing og sprøde grøntsager. Men vigtigst af alt er det ikke falsk markedsføring, når de påstår, at de har pakket deres plantebøf med umamismag.

Når du endelig kommer igennem den alenlange kø på højre side af Echo-scenen, er det ikke forgæves. Den smager fremragende, og man kan alligevel se scenen, der senere i dag får besøg af blandt andre Pusha T, fra rækkens bageste pladser. Så er ventetiden alligevel ikke så irriterende.

DSC_1062.jpg

Lima Empanadas

Empanada-boden, der efterhånden er fast inventar på de fleste festivaler, har medbragt deres kødfrie alternativer, men det er desværre kun deres ene variant, like beef n’ cheese, der rigtig spiller. Den er til gengæld også værd at gå en omvej efter – ligesom deres tre dips.

Dine empanadas kan få selskab af chimichurri, salsa eller chilimayo. Til den føromtalte bestseller anbefaler vi de to sidstnævnte, der bestemt ikke skuffer. Kombinationen af den tomattunge salsa og den smagsfyldte lomme var en, som efterlod Euromans udsendte med for meget mundvand og for lidt øl i glasset.

Faour

Hvis du har boet i Aarhus, er denne anbefaling næppe meget værd. Men den sagnomspundne falafel fra Faour, der normalt holder til i Klostergade, svigter heller ikke på årets festival: knasende grønt, syltet kål og perfekte falafler går man aldrig galt i byen med.

Faour er et enormt tiltrængt alternativ, når den dårlige festivalsamvittighed rammer, og du har brug for et friskt alternativ, der ikke efterlader dig med følelsen af at have hele ansigtet fedtet ind.

Bondetoast

Når øllet har flydt i mange timer i den aarhusianske sommersol, kalder kroppen på et saltholdigt måltid, der ikke tager en krig at indtage. Og her er bondetoasten den perfekte snack. Men heller ikke mere end det. En ostefyldt bolle med for få svampe og masser af perfekt tilberedte løg er god til den lille sult.

Tag den med til koncert, spis den til et glas af årets (i øvrigt fantastiske) Northside-drink, eller spis den på vej hjem på cyklen – uanset hvad er toasten altid en skøn festivalsnack.