Jamie Lee er kok på Fiskebaren i Kødbyen: ”Det vigtigste, jeg har taget med mig fra England, er idéen om, at vi spiser hele dyret”

Jamie Lee er kok på Fiskebaren i Kødbyen: ”Det vigtigste, jeg har taget med mig fra England, er idéen om, at vi spiser hele dyret”

For Jamie Lee er en autentisk britisk madoplevelse præget af samvær, traditioner og nose-to-tail-tilgangen, hvor man bruger hele dyret. Den tankegang sværger den britiske kok også til på Fiskebaren i København, hvor han i 13 år har styret køkkenet.

Offentliggjort

Hvad forbinder du med britisk mad?

”Lokale, sæsonbestemte og regionale råvarer, der er tilberedt med respekt for traditionelle teknikker. Storbritannien har nogle bemærkelsesværdige sæsonretter med dybe rødder og den regionale mangfoldighed er imponerende. 

Vi har fx meat pasties fra Cornwall, lava bread og rarebit sandwiches fra Wales, oste som Stilton fra Derbyshire, pork pies fra Melton Mowbray, pølser fra Lincolnshire og blodpølse fra de nordlige egne. Det er mad, der er defineret af det naturlige spisekammer – formet af landskabets muligheder og begrænsninger. 

Vi omfavner helhedsorienteret madlavning og nose-to-tail-tilgangen, hvor vi bruger hele dyret, hele kornet – enten kogt i gryderetter eller malet til mel – og vi har en stærk mejeritradition, hvor mælk og fløde spiller centrale roller året rundt.”