På madbodegaen Nose2Tail flettes dyrevelfærd, kærligheden til det lokale og velsmagen sammen til en helt særegen vesterbrosk cocktail. Her er deres opskrift på en lidt glemt, men fremragende spise: Nonneprutten.
Nonneprutter med kirsebærsyltetøj
1 vaniljestang
1 øko-citron
80 g smør
¼ l vand
¼ tsk. salt
4 æg
125 g hvedemel
1 l neutralsmagende olie
1 spsk. rørsukker
Udstyr: sprøjtepose
Flæk vaniljestangen, og skrab lidt af marven ud. Riv citronen. Smelt smør sammen med vand, salt, lidt vaniljemarv og citronskal. Når det småkoger, piskes æg og mel i til en dej.
Kom derpå dejen på en sprøjtepose.
Varm olien op til 170 grader.
Sprøjt små kugler af dejen ned i olien, og lad kuglerne blive gyldne. Tag dem op, og vend dem i rørsukker. Servér med det samme med kirsebærsyltetøj.
Kirsebærsyltetøj: 500 g rørsukker
2 spsk. kartoffelmel
1 kg udstenede kirsebær
1 dl mørk rom
1 kanelstang
Vend sukker og kartoffelmel sammen i en gryde, og vend alle øvrige ingredienser i. Kog det hele op, til det lige begynder at boble. Køl ned, og så er der syltetøj.
Tip: Hvis du er slem, erstatter du olien med rent svinefedt …
Jeg har altid interesseret mig for mennesker. Det er min store styrke. Det er også derfor, jeg var god som lærer. Snakke med dem, lytte til dem, forstå dem, give dem gode råd og vejledning. Jeg har altid elsket den der kontakt med mennesker. Den byggede jeg ind i fodbolden.