På madbodegaen Nose2Tail flettes dyrevelfærd, kærligheden til det lokale og velsmagen sammen til en helt særegen vesterbrosk cocktail. Her er deres opskrift på en lidt glemt, men fremragende spise: Nonneprutten.
Nonneprutter med kirsebærsyltetøj
1 vaniljestang
1 øko-citron
80 g smør
¼ l vand
¼ tsk. salt
4 æg
125 g hvedemel
1 l neutralsmagende olie
1 spsk. rørsukker
Udstyr: sprøjtepose
Flæk vaniljestangen, og skrab lidt af marven ud. Riv citronen. Smelt smør sammen med vand, salt, lidt vaniljemarv og citronskal. Når det småkoger, piskes æg og mel i til en dej.
Kom derpå dejen på en sprøjtepose.
Varm olien op til 170 grader.
Sprøjt små kugler af dejen ned i olien, og lad kuglerne blive gyldne. Tag dem op, og vend dem i rørsukker. Servér med det samme med kirsebærsyltetøj.
Kirsebærsyltetøj: 500 g rørsukker
2 spsk. kartoffelmel
1 kg udstenede kirsebær
1 dl mørk rom
1 kanelstang
Vend sukker og kartoffelmel sammen i en gryde, og vend alle øvrige ingredienser i. Kog det hele op, til det lige begynder at boble. Køl ned, og så er der syltetøj.
Tip: Hvis du er slem, erstatter du olien med rent svinefedt …
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.