![Pavlova er en marengsbaseret dessert, som oftest serveres med flødeskum og frisk frugt. Retten er opkaldt efter den russiske balletdanser Anna Pavlova og blev efter sigende skabt til ære for danserinden i forbindelse med en turné til Australien og New Zealand tilbage i 1920’erne. Den dag i dag er Pavlova en populær dessert down under, hvor den bliver spist ved højtider hele året, og særligt til jul. Jordbær](/media/341da9fa13594a5bb42cda9e6b1e7aa7/efb04b2b263c4fb8b651150a79fd2770.jpg?width=400&quality=80)
Foto: Pavlova er en marengsbaseret dessert, som oftest serveres med flødeskum og frisk frugt. Retten er opkaldt efter den russiske balletdanser Anna Pavlova og blev efter sigende skabt til ære for danserinden i forbindelse med en turné til Australien og New Zealand tilbage i 1920’erne. Den dag i dag er Pavlova en populær dessert down under, hvor den bliver spist ved højtider hele året, og særligt til jul.