Jordbær
Foto: Anne Marie Jo Pavlova er en marengsbaseret dessert, som oftest serveres med flødeskum og frisk frugt. Retten er opkaldt efter den russiske balletdanser Anna Pavlova og blev efter sigende skabt til ære for danserinden i forbindelse med en turné til Australien og New Zealand tilbage i 1920’erne. Den dag i dag er Pavlova en populær dessert down under, hvor den bliver spist ved højtider hele året, og særligt til jul.

Opskrift: Rom-marinerede jordbær med bagt marengs og créme chantilly

Knaldrøde, saftige og solsødede jordbær er et af de absolutte højdepunkter ved sommer i Danmark. Når de er gode, er de rigtigt gode. Friskplukkede bær med iskold fløde indtager en ubestridt førsteplads blandt klassiske sommerdesserter her i landet. Det er en simpel vinder-kombo. Hvis du gerne vil kræse for dine middagsgæster og har tiden, så kast dig ud i denne jordbær med fløde-udgave af en Pavlova-dessert. Måske kan den udfordre nummer ét på desserternes danske rangliste.

printer Print
plate 4 personer
Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her