Sponsoreret af Global knive

En del har mindelser om svinekoteletter, der er tørre som træflis, fordi de har fået cirka en halv time for længe i det berømte fad.

Men svinekoteletter kan være fantastiske, hvis de bliver behandlet ordentligt.

Det kræver, som i så mange andre tilfælde, omhyggelighed både i udskæring og i tilberedning. I mange kølediske er ben og fedt (uha, det skræmmer forbrugeren, gør det ikke?) skåret fra, og tilbage ligger et kødstykke, der nok er mørt, men ikke smager af meget, og som ikke er levnet megen beskyttelse mod udtørring under varmetilberedning.

Gå i stedet til slagteren og bed ham om en kotelet, gerne skåret fra nakken af svinet, hvor både ben og fedtkant får lov at blive på. Eller køb selv et helt stykke svinekam, og skær det ud i koteletter.

Derefter kan du for eksempel bruge nedenstående opskrift. Men lad dig først inspirere af vores lille video filmet og klippet af Mikkel Russel:

Det skal der i til 2 personer:

- 2 svinekoteletter à cirka 180-200 gram
- 2 kviste frisk rosmarin
- 4 bagekartofler
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 courgette
- skal af en citron
- 1 finthakket hvidløg
- ½ bakke rucolasalat
- parmesan
- olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skær kartoflerne i tern, giv dem et skvæt olivenolie, og vend dem med fennikelfrøene. Bag dem på bagepapir ved 200 grader i cirka 35 minutter, indtil de er sprøde og ravfarvede.
  2. Klargør koteletterne: Fjern eventuel svær. Rids fedtkanten på koteletten i et harlekinmønster, så bliver den nemmere sprød under stegning. Vend dem i rosmarin og lidt olivenolie og masser af salt og peber.
  3. Grill koteletterne: Først med fedtkanten nedad. Når den er gylden, steger du dem på hver side på medium varme, til de har fået pæne grillstriber, og kødet føles fjedrende, men ikke hårdt, når du trykker på det.
  4. Imens griller du dine courgetter, som du har skåret i skiver. Tag dem rygende varme fra grillen og vend dem sammen med revet citronskal, hakket hvidløg og en skefuld olivenolie.
  5. Riv parmesanflager ud over dine færdige svinekoteletter med en kartoffelskræller i generøse mængder. Garnér med rucolasalat, som er vendt med en dråbe olie og lidt flagesalt. Servér med grillet courgette og sprøde kartofler. Velbekomme.

LÆS OGSÅ: Sådan skal den skæres: Pighvar med sauce tartare

LÆS OGSÅ: Opskrift: Gazpacho med muslinger

LÆS OGSÅ: 8 steder, hvor man spiser godt alene