Du arbejder meget. Hvad gør du for at få overskud?

”Styrketræning. Jeg gør det næsten altid midt på dagen, og jeg er så heldig, at der ligger et fitnesscenter lige over for mit kontor i Aarhus. Jeg vil gerne optimere alle facetter af mit liv – inklusiv min fysik. Det er helt sikkert et af mine karaktertræk. Jeg er drevet af udvikling, og det er let at se den udvikling, der fysisk sker med min krop, når jeg styrketræner. Jeg gør det kun en time om dagen, og det er jo ikke forfærdelig lang tid, men det er nok til, at jeg får genstartet min krop og min hjerne. Og så kan jeg godt lide gentagelsen ved den rutine; den disciplin, styrketræningen giver mig, kan jeg læne mig op af, når jeg møder modstand i mit arbejde.”

Hvornår ville du ønske, du havde mindre ansvar?

”Helt generelt ønsker jeg det ikke. Selvfølgelig har jeg haft svage momenter, hvor jeg har tænkt: ’For helvede, hvor kunne det være fedt, at jeg ikke havde det ansvar.’ Men i de øjeblikke har jeg prøvet at minde mig selv om, at jo større ansvar, jo større belønning.”

Hvornår besluttede du dig for, at du ville være iværksætter?

”I 9. klasse fik jeg en superkraftig åbenbaring. Det gik op for mig, at alle voksne omkring mig talte meget om penge, og at det var noget, der fyldte for dem. Derfor indså jeg, at det samme nok ville ske for mig på et tidspunkt. Så jeg følte mig nødsaget til at knække koden til økonomisk uafhængighed hurtigt.” 

Hvad er din dårligste arbejdsrelaterede vane?

”Fordi jeg er så dedikeret, sætter jeg utrolig høje krav til mig selv og andre. Jeg er meget perfektionistisk, og nogle gange har jeg fx givet en opgave til min kæreste, og det har skabt lidt friktion i forholdet, fordi jeg er kommet til at tale til hende som en medarbejder og ikke som min kæreste, ha ha.”

Nicolai Dahl Petersen

(f. 2000). CEO i og stifter af Scandinavian Rest. Opvokset i Hadsten og bor nu i Aarhus. Har en HHX-uddannelse, men er ellers selvlært. Startede i 9. klasse et tøjmærke med sin mor. Begyndte i 10. klasse af daytrade aktier. I 3.g. startede han sin første webshop, der solgte plakater i USA. I 2021 startede han blandt andet Scandinavian Rest, der sælger tyngdedyner, og han har siden starten haft næsten 100 millioner kroner i omsætning.

Hvornår står du op om morgenen?

”For tiden er det klokken 06.00. Jeg hader at snooze, og det handler igen om, at jeg virkelig tror på, at disciplin er godt for mig. Når jeg siger til mig selv aftenen forinden, at jeg skal op på et bestemt tidspunkt, ser jeg ikke nogen grund til, at jeg genforhandler med mig selv morgenen efter, når jeg er helt træt og nede i sækken. Den forhandling skal kun foregå aftenen forinden, og den aftale holder jeg altid med mig selv.”

Hvad motiverer dig?

”Mit største mål er at gøre mine forældre og min bror økonomisk uafhængige. I min barndom manglede vi aldrig noget, men vi var heller ikke rige. Jeg er privilegeret i den forstand, at jeg har min virksomhed, som jeg elsker og allerede er kommet lang med. At kunne give nogle af de goder, mit arbejde afføder, videre, skaber en større mening med det hele.”

Hvordan fejrede du din seneste succes?

”Jeg er ikke så meget til at fejre succeser. Jeg har en tendens til hurtigt at bevæge mig videre. Da vi ramte 50 millioner kroner i omsætning, blev jeg ramt af eufori, skrev rundt til nogle venner, men fem minutter derefter var det tilbage til arbejdet. Jeg prøver virkelig at gøre mig umage med ikke at blive tilfreds. Samtidig prøver jeg også voldsomt detaljeret at visualisere forskellige situationer udfolde sig. Og den dag, jeg forhåbentlig gør min familie økonomisk uafhængig, har jeg visualiseret ned til mindste detalje. Hvordan jeg sætter dem rundt om bordet, hvad jeg konkret siger, og jeg tænker ofte på det, når jeg har brug for ekstra energi i løbet af dagen.”

Hvad spiser du til frokost?

”Jeg prøver at indrette mit liv, så jeg bruger så lidt hjernekapacitet som muligt på ligegyldige ting, og derfor har jeg også det sidste halvandet år spist det samme til frokost hver dag. Fire æg i en rørægsblanding på tre rugbrødsmadder med to tomater krydret med salt og peber.”

Hvad er det vigtigste telefonopkald, du har lavet?

”Her er der nærmere tale om et opkald, jeg modtog, og det skete i starten af i år. Min forretningspartner Eisho ringede til mig og pitchede ideen om et nyt projekt, vi netop har sat i gang. Projektet er et forløb, hvor vi åbner op over for andre individer og virksomheder og prøver at lære dem om vores tilgang til e-handel. Der er en kæmpe videnskløft mellem USA og Skandinavien, når det kommer til e-handel, og da jeg selv skulle starte min forretning op, syntes jeg, at jeg led under den videnskløft. Jeg tror på, at vores nye projekt kan være med til at vise vejen for andre iværksættere og påvirke deres liv i en positiv retning. Mit største mål er at være dét forbillede for andre, som jeg selv manglede, da jeg startede – for jeg troede faktisk ikke, at man kunne leve af sin egen webshop som en uvidende 20-årig knægt.”