Mads Rosenkrantz Grage hoppede på den famøse app, da hans kæreste netop havde forladt ham. Nu skulle det være slut med at ligge i fosterstilling og ud på kødmarkedet, og det havde han aldrig rigtig prøvet før. Tidligere havde han gået fra det ene forhold til det andet, siden han var 18 år. Nu var han 30.

Og på Tinder var der bid. Det var dengang, at appen var helt ny, og endnu ikke havde fået sit ry for at være et sted, hvor mange søger sex klokken tre om natten efter en bytur.

Men hvad har 33-årige Mads Rosenkrantz Grage lært af at gå på date med en ny pige hver tredje dag? Det forsøger han at give svaret på i sin nye tv-serie ‘YesNoMaybe’, som har premiere på DR3 den 21. maj.

Serien er baseret på hans egne erfaringer og giver et indblik i, hvordan en blød romantiker endte ud som en kyniker, for hvem der gik sport i, at alle dates - uanset kvaliteten - skulle ende med et kys.

“Jeg håber, at serien kan blive mit lille aftryk på verden om, hvordan man lever det gode liv. Det prøver jeg at gøre ved at vise, at jeg har levet det dårlige liv. Jeg har taget nogle dumme valg. Det synes jeg er en generøs måde at uddanne folk på. 'Der må du ikke gå hen, Simba'," fortæller Mads og fortsætter: 

“Feminismen stormer frem og kønsrollerne er til evig debat. Og der synes jeg, at den bløde mand bliver glemt. Jeg vil gerne slå et slag for, at den følsomme mand kan være en sexet mand, selvom han ikke altid kan få den op at stå og har lidt ondt i hjertet.”

“Jeg kan godt forstå, at der er nogen, som har et moralsk problem med, at jeg dater 18-årige piger, men så skulle de være fluen på væggen. Det er ikke et kynisk misbrug, men to mennesker, der mødes og bruger hinanden til præcis det samme. Jeg har også været på date med en på 45 år. Jeg har været meget demokratisk med min seksualitet.”

Hvordan er generationerne forskellige?

“Med tiden håber jeg, at ligestillingen flytter ind i soveværelset, så kvinder tør at være aggressive. Det kan jeg se, at den unge generation allerede er. Jeg møder enormt mange 30+ kvinder, som siger: “Det kan godt være, de unge piger har en lækker krop, men de kan ikke de tricks, jeg kan.”

Undskyld, jeg er ked af det, men mange af de unge kvinder har haft flere seksuelle partnere det seneste år, end de andre kvinder har haft på et helt liv.

Den yngre generation er i en helt anden liga, fordi de ikke skammer sig over at have lyst. Hos generationen på 30+ skal man kvalificere sig til at være beskidt sammen med dem. Men alting bliver sjovere, når man tør at være nøgen over for og med hinanden. Yngre kvinder er mere frigjorte, skammer sig mindre, knalder bedre, har mere lyst, tager selv deres egen orgamsne og forventer den også. De har ingen forventninger om, at man skal indgå i en hellig kontrakt bagefter. De nyder livet”.

Hvad har du lært af forløbet?

“Vi har på alle måder et gennemfeminiseret samfund, så jeg har lært, at måden man forfører en kvinde på er at være en hård pik. Det er en tragedie. Det er irriterende, at lige så meget som vi gerne vil have ligestilling, så vil kvinder egentlig bare gerne tages. Der er jeg gået glip af enormt meget sex ved at være forstående, og jeg er gået glip af enormt meget kærlighed ved bare at være en hård pik. men det gode liv ligger et sted midt imellem.”

Hvordan har du det med Tinder nu?

“Jeg vil bestemt ikke undvære Tinder som et kapitel i mit liv. Men vi skal lære at benytte det bedre. Det er ligesom da internettet først kom. Alle skulle pludselig have en hjemmeside med afskyelige HTML-koder og nogle sølle animationer i seksten farver. På den måde tror jeg, at vi er inkompetente ud i dating i Danmark. Vi skal lige lære det, og vi skal lære at administrere det. Vi er ikke omsorgsfulde nok.”

“I praksis har jeg stadig en Tinder-profil, men jeg har mødt en, som jeg gerne vil give en chance. Så jeg har ligesom lukket ned for at møde nogen. Jeg har lagt det på is, og vil da egentlig gerne slette den. Men der skal helst lige være den bagdør åben, hvis hun ender med at knuse mit hjerte.”

Se traileren til 'YesNoMaybe' her: