Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Musikken der formede Jenny Wilson: “Jeg spillede i hemmelighed i mit klædeskab”

Foto: PR

Musikken der formede Jenny Wilson: “Jeg spillede i hemmelighed i mit klædeskab”

Den svenske sanger og sangskriver Jenny Wilson, der i december og januar spiller tre koncerter på dansk grund, fortæller om sit musikalske ophav.

"Jeg voksede op i Blekinge i Sverige med mine to søstre og vores forældre. Vores far hørte altid Bob Marley på grammofonen, og min mor havde nogle få Bob Dylan-plader, men jeg husker ikke, at hun nogensinde spillede dem. Jeg var aldrig i tvivl, når min far hørte Bob Marley. Han skruede op for lyden og dansede til musikken. Det var hyggeligt, men jeg var også en lille smule bange, fordi musikken var så høj. Senere gentog scenariet sig, da jeg blev voksen og selv fik børn, og de bad mig om at skrue ned.

Da jeg var 10-11 år, i midten af 1980’erne, begyndte jeg at lytte til det svenske radioprogram ’Tracks’, som hver lørdag spillede tidens mest populære musik. Jeg optog programmet på min båndoptager og lyttede til det hele ugen. Senere blev jeg introduceret til mere kunstnerisk musik gennem min ældre søster, som gik i gymnasiet og hang ud med de seje typer. Jeg lyttede til Depeche Mode, Cure, The Smiths, Kraftwerk og Joy Division og mange andre. The Smiths’ John Peel-session album ’Hatful of Hollow’ er den dag i dag et af mine yndlingsalbum. Og så elsker jeg den rastløse, ungdommelige popmusik på The Cure’s album ’Boys Don’t Cry’. Mit musikalske univers udvidede sig kolossalt, da jeg hørte det.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her