Æltet arvæv, afmagt og afføringsmiddel: Vi besøgte Østrigs wellness-højborg scroll-down

Æltet arvæv, afmagt og afføringsmiddel: Jeg besøgte Østrigs wellness-højborg

Min tallerken er fyldt, min seng er varm, og min dagligdag fyldt med dopaminudløsninger. Livet er dejligt som privilegeret dansker. Og dog oplever jeg hos mig selv ofte underskud. Hverdagens små gøremål bliver større, end de egentlig er, og brokken over beskidt service fylder mere, end det egentlig fortjener. Gør livet i sus og dus mig forvænt? Gør mine edderdunsdyner mig for bevidst på ærten under dem? Jeg har besøgt Lanserhof i Østrig, hvor de prædiker afholdenhed, fasting og detoxing for at finde ud af, hvor meget man kan få ud af at få meget lidt.

Af Boris Schilling Weiss
Foto: Privat
Livsstil Euroman

’Du kommer til at få det lidt dårligt på tredjedagen’ er en sætning, jeg hører igen og igen, når jeg som optakt til mit ugelange ophold på Lanserhof snakker med forskellige mennesker, der har erfaring fra stedet. Jeg griner.

For jeg glæder mig som et lille barn til at besøge, hvad der, efter alt at dømme, er wellnessens Mekka, med alt hvad dertil hører af klorvand, saunavarme, frisk luft og flotte udsigter.

Og dog aner jeg en utryghed i mig selv. For et ophold på Lanserhof betyder blandt andet et bekendtskab med fastingens ”fantastiske” kvaliteter. Lanserhof startede i 1984 og er stærkt inspireret af Mayr-diæten, der hviler på tankegangen om, at alt i kroppen er forbundet med maven. Derfor skal øget sundhed søges igennem en ændring af diæt og generelle spisevaner.

Et ophold på Lanserhof handler derfor først og frem om detoxing. Alle affaldsstoffer skal ud, det indre system skal have en pause, og derfor spiser man som gæst meget lidt, drikker rigtig meget te og næsten lige så meget afføringsmiddel.

Ved at putte meget lidt ind i kroppen påstår Lanserhof, at maven får den ro, den har brug for, og det vil frigive energi til resten af kroppen. Logisk. Og irriterende. For mad er meget vigtigt for mig. Det er udsigten til at indtage morgenmad, der får mig ud af sengen om morgenen, og når arbejdsdagen har været travl eller triviel, kan jeg altid læne mig op ad, at jeg i det mindste selv kan sørge for, jeg får et lækkert aftensmåltid, når jeg har fri.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundhed