Alternativ løsning
Foto: Carl Court/Getty Images

Alternativ løsning

Facebook vil have dine nøgenbilleder

Det kan måske lyde lidt mærkeligt – ja, tilmed forkert – men der er faktisk en mening med galskaben.

For at komme hævnporno til livs vil Facebook have, at du skal sende dine nøgenbilleder deres vej.

Man skal se det som et slags forebyggende angreb for potentielle ofre. Er man bange for, at ens nøgenbilleder eller andre afslørende billeder kan blive delt af andre på en ondsindet måde og uden ens samtykke, opfordres man til at sende dem ind. Det skriver Esquire.

I Facebooks hænder vil der blive lavet en form for digitalt fingeraftryk, så billedet kan blive genkendt og afvist, hvis nogen senere forsøger at lægge det op på Facebook, Instagram eller Messenger.

Det kunne være den forsmåede ekskæreste, som man har delt intime billeder med. Eller skruppelløse hackere, der har fået adgang til ens billeder.

Den opsigtsvækkende strategi bliver lige nu testet på forsøgsbasis i Australien i et samarbejde mellem Facebook og The Office of the e-Safety Commissioner, som er en styrelse under den australske regering, der bekæmper digital mobning.

”Vi ser mange scenarier, hvor der måske var enighed om at tage billeder eller videoer, men hvor der ikke var nogen form for tilladelse til at sende billederne eller videoerne ud mere bredt,” siger Australiens e-Safety kommissær, Julia Inman Grant, til ABC News.

For at begynde processen skal man udfylde en blanket på styrelsens hjemmeside, hvor man beskriver sine bekymringer. Herefter bliver man bedt om at sende de følsomme billeder til sig selv på Messenger, mens The Office of the e-Safety Commissioner underretter Facebook, som så skaffer sig adgang til billedet og laver det her digitale fingeraftryk, der forhindrer billedet i at blive spredt mod ens vilje.

Ifølge Facebook vil de uønskede billeder blive gemt i en kort periode, inden de bliver slettet. Og så må man vist bare stole på, at man kan regne med det.

LÆS OGSÅ: Nu er det officielt: Rødhårede får deres egen emoji til næste år

LÆS OGSÅ: Din iPhone har et afklædt arkiv, du ikke kendte til

LÆS OGSÅ: Se reklamen: Samsung gør tykt grin med Apple og iPhone X

Se, hvad vi ellers skriver om: Facebook