JEG PRØVER AT gå i seng klokken 23, men i min ministertilværelse er der aftener, hvor det bliver markant senere, fordi jeg bliver nødt til at bruge de små timer på at forberede mig til behandlinger eller håndtere forskellige aktuelle sager.

Jeg har heldigvis enormt nemt ved at falde i søvn. I det øjeblik mit hoved rør puden, så rejser jeg til drømmeland. Jeg sover tungt. Jeg plejede at tale meget i søvne, men det gør jeg, heldigvis for min bedre halvdel, ikke så meget mere. I takt med at min fysiske form er blevet bedre, sker det også sjældnere, at jeg snorker.

Hvis jeg sover under seks timer, er jeg uudholdelig at være i nærheden af. Det optimale antal timer for mig at sove er syv og en halv. Det er ikke sådan, at jeg elsker lyden af vækkeuret, men jeg er klar i hovedet og klar til dagen. Jeg kunne sagtens sove tolv timer, hvis der ikke var nogen, der vækkede mig, men hvis jeg sover mere end syv og en halv time, er jeg søvnig resten af dagen.

KLOKKEN SYV RINGER mit vækkeur, og jeg snoozer højst to gange i seks minutters intervaller. Jeg prøver helt at lade være, men hvis det har været en lang aften, så kan det godt ske. Jeg har altid et stort glas vand stående på mit natbord. Det drikker jeg med det samme, jeg vågner. Bagefter kigger jeg på min telefon. Jeg ville ønske, det var anderledes, men med mit arbejde bliver jeg nødt til at tjekke den, for det kan være, der er en rådgiver, der har skrevet til mig, eller at en avis’ forside, der ikke udkom aftenen før, er relevant for den dag, jeg er stået op til.

DET NÆSTE, jeg gør, er at lave fem-syv minutters morgentræning på stuegulvet, hvilket er utroligt rart til lige at sætte kroppen i gang.

TIL MORGENMAD SPISER JEG en halv proteinbar, et æble, en LongoVital-vitaminpille og en stor spiseskefuld koldpresset olivenolie. Det har jeg gjort i mange år efterhånden.

BAGEFTER KIGGER JEG mig selv i spejlet og tager kontaktlinser i. Så tager jeg tøj på, og går en tur ned på Lagkagehuset, hvor jeg køber en kop kaffe. Jeg ville ønske, jeg sagde, at jeg lavede min egen kaffe, men det gør jeg ikke. Det er en ren og skær luksus, at jeg er i den situation, hvor jeg kan gå ud og købe min kaffe. Jeg synes, det er hyggeligt, og det er rart at få strakt benene og få noget frisk luft om morgenen. Det meste af min dag foregår inde på Slotsholmen, hvor gåturene mest består af vandringer frem og tilbage mellem Finansministeriet og Kulturministeriet. Jeg værdsætter min daglige gåtur til Lagkagehuset, hvor jeg efterhånden kender de gode mennesker så godt, at de spørger mig, om jeg skal have det sædvanlige.

JEG VIL OPFORDRE ALLE til at synge i badet. Det bliver man glad af. Det kan godt være, jeg i samme ombæring skal undskylde over for min nabo, for det er en fast del af mine morgener.

NÅR MAN ER EN SKALDET MAND som mig, så har man et utroligt nært forhold til sine barberblade. Det er en kunst at sørge for, at man ikke skærer sig selv, når man barberer hovedet. Det handler om at sørge for at vaske hovedet på en ordentlig måde, bruge det rigtige barberskum, sørge for at have den rigtige håndevending, sørge for at barberbladet er helt skarpt, så barberingen bliver glat, og bagefter bruge de rigtige produkter, så huden også trives efterfølgende.

JEG PLEJEDE AT TAGE havnebussen på arbejde, men nu hvor jeg er blevet minister, holder en af mine to kolleger, Tommy og Jens Christian, ude foran. De skiftes hver uge til at køre ministerbilen for mig.

Jeg møder som regel mellem klokken otte og ni. Som kulturminister har jeg mange aftenarrangementer, så jeg kan godt risikere at komme sent hjem. Jeg har lært på den hårde måde, at jeg skal have min søvn. Det er ikke holdbart i længden at komme hjem klokken tolv og møde på arbejde igen klokkens syv.

THOMAS BLACHMAN HAR engang kaldt mig en skaldet revisor fra Odense. Jeg har mange forskellige jakkesæt, der allesammen er i nuancer af blå og grå, og mine skjorter er som regel blå eller hvide, og det sat sammen gør nok, at jeg kommer til at se lidt konsulentagtigt ud, men jeg synes, det fungerer for mig. Jeg tror ikke, man bliver en bedre kulturminister af at gå klædt på en speciel måde. Tværtimod.