Sommeren kom varmere og tidligere end forventet i år. Men med sommeren kommer også det sædvanlige spørgsmål: Hvordan skal lokkerne studses, så vi undgår at rende svedende rundt med en tjavset bjørneskindshue?

Til at svare på spørgsmålet har vi spurgt to frisører, hvad der bliver sommerens tendenser, hvilke problemer de støder på, og hvad man bare skal holde sig helt fra.

Morten Delgado, Rodeo CPH:
Østerbrogade 49, 2100 København Ø

Hvad bliver hårmoden til sommer?

”Jeg har igennem længere tid tænkt, at den her ’Peaky Blinders’-korte frisure, der går helt ind til skindet, ville forsvinde, men så kommer der sådan en uventet sommer, så folk igen skal have håret kort.

Hvis man ser på Thor i filmen ’Thor: Ragnarok’, hvor han har en centimeters længde i siderne og et par centimeters længde på toppen, kunne det blive stort. Men det er svært at sige, for moden skifter ikke så ofte hos fyrene. Fyrene vil gerne se andre turde gøre det først.”

Er der noget folk ikke vil have mere?

”Folk er faktisk gået væk fra det lange. Jeg har haft rigtig mange på det sidste, som ville klippes fra langt til kort. De gider det bare ikke mere. Det bliver enten Thor fra ’Thor: Ragnarok’, Brad Pitt fra ’Seven’ eller George Clooney, hvis de har lidt grå stænk i.

Det er dem, de sammenligner sig selv med, men så er der bare mange, der ikke ligner George Clooney. Så må vi rådgive som frisører og sige: ’Du skal nødig ligne en papegøje med den næse, du har.’ Eller hvad det nu kunne være. Det kommer an på ansigtsform. Vi skal jo ikke bare lave, hvad de beder os om.”

Hvilke problemer har mænd med deres hår?

”Deres hovedbund. De vasker i håret i alt muligt til 19 kroner i supermarkedet. Det er bare et no-go. Hårprodukter er super vigtige, fordi mange vasker hår to-tre gange om dagen. Vi ser ofte mænd med tørre hovedbunde, og så køber de head and shoulders, fordi de tror, at de har skæl. Men det har de ikke, de har bare en tør hovedbund. Ni ud af 10 mænd, der kommer ind og siger, de har skæl, har bare en tør hovedbund, fordi de har voldtaget den med lorteshampoo.”

Er der en spøjs frisure, der rykker lidt på sig igen?

”Grydefrisuren er der mange, der vil have, men den kræver en bestemt stil. Jakkesæt, slips og grydefrisure er et mega no-go. Har du lidt for korte bukser på, trukket sokker godt op, sygekassebriller og flyveører, så er det jo gennemført. Men folk er blevet mere modebevidste og finder noget, der passer til deres stil.”

Janus Regel, Barberen i Vognmagergade:
Vognmagergade 9, 1120 København

Hvad bliver hårmoden til sommer?

”Jeg ser en kontrast til den korte militaristiske frisure, der har været en kæmpe trend i mange år. Nu begynder mænd at få lidt længere hår i siderne og i nakken, så der generelt er lidt mere hår på hovedet. Det kunne eksempelvis være de gamle Leonardo DiCaprio-frisurer fra 90’erne og Brad Pitt i ’Syv år i Tibet’. Den lidt blødere stil, hvor det ikke behøver være så stramt og sat, som man har set før.”

”Jeg vil ikke sige, at den korte ikke er moderne mere, for mænd rykker virkelig langsomt. Det er derfor, det kan være svært at sige, hvad trenden bliver fra sæson til sæson, for det er en glidende overgang. Der vil altid være de her mænd, der har sværget til deres ene frisure, siden de var 30. Mænd er ekstremt konservative med deres frisure, men jeg ser i salonen, at folk gerne vil have lidt længere hår.”

Hvilke problemer har mænd med deres hår?

”Hvirvler kan være et problem for mænd. Når man er en langhåret kvinde, så mærker man ikke meget til det, men det gør man med kort hår. Man kan have et koslik i panden, som gør, at man ikke kan få drømmefrisuren en eller anden musiker har, eller man kan have hvirvler på månen eller kronen, som gør, at man ikke kan have en sideskilning. Det er svært at løse. Det er måske derfor frisurer, der er lidt længere, passer til flere.”

Skal man bare anderkende det og få noget andet?

”Ja, det værste man kan gøre, er at tvinge håret til noget, det ikke vil. Enten kommer man til at putte alt for meget voks i, eller også får man lagt den ned, men så kommer den frem i løbet af dagen. Man skal finde en frisure, der passer til ens hvirvler, ligesom hvis man har høje tindinger for eksempel.”

Hvad skal man holde sig fra?

”Mullet. Altså nakkehår. Det synes jeg, man skal holde sig fra, men det kan være, jeg kommer til at æde mine ord om 10 år, men lige nu hører den ikke hjemme nogen steder. Jeg forbinder det med tyske pornofilm og alle fodboldmålmand op gennem 80’erne.”

LÆS OGSÅ: 29 par sko til alle sommerens situationer

LÆS OGSÅ: Euromans moderedaktør: ”Jeg er gammeldags, men det virker useriøst at dukke op i shorts på arbejdet”

LÆS OGSÅ: Modeserie: 10 outfits med nylonbukser og gummisko