Uniqlo
Foto: Rasmus Weng Karlsen Tadashi Yanai.

Uniqlo-stifer: "Både danskere og japanere har en tendens til at hade det overdrevne"

Dansk og japansk kultur har mange ting til fælles, og mændene i begge lande klæder sig afdæmpet og praktisk. Det har Tadashi Yanai set en god forretning i. Euroman har besøgt Uniqlo i Tokyo og talt med firmaets stifter.

Biblioteket i Uniqlo’s hovedkvarter er en krydsning af tre verdener: Et moderne opholdsrum i metal, glas og træ. Et gammeldags bibliotek med indbundne værker og rullende reolstiger. Og en smuk japansk have med velklippede planter og træer.

Det er veldesignet, praktisk og menneskevenligt og på den måde en afspejling af det japanske tøjmærkes produkter, som i det seneste halve år for alvor har slået an hos danske mænd efter åbningen af Uniqlo’s butik på Strøget i København. Også takket være menneskevenlige priser. Her i biblioteket finder man flere bøger om dansk design og kunst på reolerne, og ifølge stifteren og den øverste chef for Uniqlo, Tadashi Yanai, ligger der en sjælelig forbrødring mellem skandinavisk og japansk kultur, som kan forklare mærkets succes ikke bare i Danmark, men også i Sverige.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her