Modeugens anden dag stod i de garvede brands tegn. Soulland, Samsøe Samsøe og Wood Wood var alle at finde på onsdagens kalender, hvor de stod for tre af de mest stilsikre indslag denne vinter.

Men på trods af velklædte modeller og dårligt vejr, var det mest af alt én særlig støvle, der fangede vores udsendtes opmærksomhed.

 

Mode2.jpg

Nålestrib og latin 
Der stod horder af fotografer klar til at knipse billeder af det ankommende modefolk ude foran Lokomotivværkstedet mellem Vesterbro og Sydhavn, hvor Soulland inviterede til show. Indenfor i den store hal var folk på rækkerne af stole klædt mere ud, end de var klædt på, mens de kunne se Silas Adler og co. sende velklædte modeller – én af dem gik som Charlie Hunnam i ’Green Street Hooligans’ – ned ad catwalken til lyden af temperamentsfuld, klassisk latin.

Kollektionen bød på nydelig suiting med nålestrib, Yeezy-agtige sandaler, cowboystøvler, mens farverne blev introduceret lidt for lidt: først navy, så orange, grøn, rød og til slut sort.

Soulland vil aldrig være dem, der revolutionerer herremoden – og det tror vi heller ikke, at de har nogle planer om – men de vil altid stå for smagfulde indspark til en branche, hvor higen efter det outrerede til tider kammer over.

 

Mode3.jpg

Feststemning hos Wood Wood 
To cylinderformede poser lyste det gamle Vild Med Dans-studie op, da Wood Wood lukkede modeugens næstsidste dag med technofest. Den elektroniske duo Overmono var fløjet ind fra England for at danne lydtæppe til et par håndfulde minutter i de mørke farvers tegn. 

På fødderne var der ekspeditionsstøvler fra Dunlop, der var blevet skåret til og malet sorte, og blandt de flotte striktrøjer og rulamsjakker i kollektionen, der markerer 20 årsjubilæet for københavnerbrandet, fik publikum også det første blik på et samarbejde mellem Wood Wood og den danske kunstner Tal R, som fint illustrerer, at patchwork er en brandvarm trend.

Alt i alt var det meget Wood Wood’sk, og det er der intet galt i – tværtimod.

 

Mode1.jpg

Dårlige øl, men flot film 
Den stod på Kronenbourg ’Blanc’, cocktails fra Aries og danskvand fra Bornholms Kildevand, da Samsøe Samsøe inviterede til visning af deres show-video i Københavns Indre By. Kollektionen demonstrerede, at 90’erne endnu ikke helt har sluppet os, og man med fordel stadigvæk kan trække i de bredere silhuetter og strikvesten uden at være ude af trit med tiden.

 

Euroman FW AW22 98.jpg

Månestøvlerne er tilbage! 
Serie 3-trænernes yndlingsfodtøj virker til at være blevet grebet af modefolket. Det har i hvert fald ikke været til at gå fem meter uden at støde ind i den udskældte støvle, der har været at finde på både kvinder og mænd under modeugen, og som virkelig understreger, at 00’erne er ved at være tilbage. Om det er en tragedie eller ej, vil vi lade være op til individuel bedømmelse.