PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Euroman til Wales-kamp i Amsterdam: “Hvis lykke er en reel følelse, så havde vi den lige der”

Foto: DR

Euroman til Wales-kamp i Amsterdam: “Hvis lykke er en reel følelse, så havde vi den lige der”

Vi blev hinandens nærmeste, alle vi tusinder fra Danmark. Og vi glemte alt om, hvor lang køen til den obligatoriske kviktest havde været om formiddagen, og hvor dyre billetterne havde været, og hvor dårligt der havde lugtet i busserne på vejen herned. Vi trak vejret gennem hinandens sang.

HVIS DET IKKE LIGE VAR, fordi de var klædt i tidens fineste farvekombination og dermed afslørede en vis broderlighed, havde jeg måske nok skyndt mig at smide mine lange ben på nakken, da følgende fandt sted. Klokken var en smule over middag, da en gruppering mænd pludseligt og determineret rundede hjørnet ved Reguliersbreestraat og marcherede ind på Rembrandtplein i Amsterdam.

De var anført af to mænd med megafoner i hænderne og tatoveringer ud over det hele og fadølsfustager som arme, og i hælene på dem blev der hamret på tromme. Og vi – det vil sige et par tusind landsmænd og mig selv – stod bare uforvarende og sang hyggespredende sange om Rasmus Tantholdt, topseriøs korrespondent turned lokal rockstjerne for en dag, mens vi forsøgte at lindre vores ømme bussædekrøllede rygge med tynde hollandske øl og var jo således, hvad man i militærjargon betegner som sitting ducks.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her