Bliv Abonnent Log ind
Mode Kultur Gastro Sport Livsstil Podcast Kontakt
profile
Vi fandt desværre ikke nogle resultater.

Velkommen tilbage

Ikke medlem endnu
E-mailadresse Indtast korrekt e-mail error
Password Indtast password error
Ugyldigt login! Prøv venligst igen.
Glemt adgangskode
Er du abonnent på Euroman-magasinet?
Opret dig gratis her
Bliv Abonnent Log ind
Mode
Ure Jakkesæt Tendenser Skæg Frisurer til mænd
Kultur
Podcast Film Serier Musik Gadgets
Gastro
Drinks Cocktail Opskrifter Restauranter i København Restauranter i Aarhus
Sport
Fodbold Cykling Formel 1 Håndbold E-sport
Livsstil
Interview Portræt Rejser Sundhed Træning
Karriere arrow right
Samfund arrow right
Humor arrow right
Design arrow right
Teknik arrow right
Motor arrow right
Emner arrow right
Om arrow right
Kontakt arrow right
logo

Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

Foto: Flemming Gernyx

5 fantastiske opskrifter med sødt og grønt

Sødt i det salte køkken og salt i det søde har de sidste år været en klar tendens i restaurantkøkkenerne herhjemme. Smart, hvis man hører til dem, der synes, at sødt er syndigt, for så kan man pludselig spise dessert med langt bedre samvittighed og forene det søde med det sunde. Her skal vi have desserter på rødbede, bladselleri, skorzonerrod, græskar, fennikel og hirse. Men selvfølgelig med sukker, chokolade, karamel, honning, for nok skal det være grønt, men ...

Af: Rasmus Leck Fischer
20. mar. 2015 Gastro Euroman

Rødbedesorbet med friskost og sirupskage

Sorbet af bladselleri og citronmelisse med mælkesifon


Kandiserede skorzonerrødder med nøddemousse, citrontimian og friterede risnudler

Græskarkerneis i krustader med græskarcreme og flødeskum

Fennikeliscreme med hirsegrød deluxe, knuste oreos og estragonessens

SE OGSÅ: Sunday roast - 7 lækre opskrifter
SE OGSÅ: 4 klassiske gin-cocktails fra no.2
SE OGSÅ: 7 italienske pasta opskrifter

facebook
twitter
mail
Mest læste
Mød fiskehandleren, der mener, at du er et luddovent røvhul
Gastro

Mød fiskehandleren, der mener, at du er et luddovent røvhul

Det bliver ikke mere københavnsk: Nyt sted i Kødbyen vil have dig til at drikke fermenteret te
Gastro

Det bliver ikke mere københavnsk: Nyt sted i Kødbyen vil have dig til at drikke fermenteret te

Michelin-kok åbner ny pop-up i nogle af Københavns bedst beliggende lokaler
Gastro

Michelin-kok åbner ny pop-up i nogle af Københavns bedst beliggende lokaler

pizzadej bold
Gastro

Sådan laver du den perfekte pizzadej

Livsstil

Natklubejere forsøger at gøre skak sexet. Og det ser ud til at virke

En af landets største skakklubber ligger i Danmarks nok mest kendte natklub. Og hvordan hænger det så sammen? Reportage fra en travl turneringsaften i Babylon Chess Club.

Natklubejere forsøger at gøre skak sexet. Og det ser ud til at virke
Nyheder
I hudplejeverdenen er et særligt vitamin på alles læber
Livsstil

I hudplejeverdenen er et særligt vitamin på alles læber

Nyt afsnit af ’Arbejdstitel’: Med kunstkometen Esben Weile Kjær
Podcast

Nyt afsnit af ’Arbejdstitel’: Med kunstkometen Esben Weile Kjær

Gå klædt som Kendall Roy fra ’Succession’: Den stille luksus har  gjort sit indtog
Mode

Gå klædt som Kendall Roy fra ’Succession’: Den stille luksus har gjort sit indtog

Euroman Premium
Kultur

Sådan kommer du i gang med dit digitale abonnement

Anbefalet
Tømmermændene ramte, efter Simon Pytlick vandt VM: ”Jeg kunne nærmest ikke tænke”
Sport

Tømmermændene ramte, efter Simon Pytlick vandt VM: ”Jeg kunne nærmest ikke tænke”

Efter han havde vundet VM som en af landsholdets bærende kræfter, ventede en forandret hverdag og en mental regning for Simon Pytlick. Vi har besøgt håndboldstjernen i Odense til en snak om livet efter det stor…
Lad nu Højlund være ung og aggressiv – landsholdet og sporten har brug for raseri og vildskab
Sport

Lad nu Højlund være ung og aggressiv – landsholdet og sporten har brug for raseri og vildskab

Efter landsholdets nederlag til Kasakhstan skærmede Simon Kjær frustrerede Rasmus Højlund fra pressen. Men måske et offentligt opråb fra en hidsig Højlund i virkeligheden var nøjagtig, hvad det kraftesløse land…
Klimaminister Lars Aagaard om sine første 100 dage i politik: ”Jeg har da bidt i bordkanten en gang eller to i frustration”
Politik

Klimaminister Lars Aagaard om sine første 100 dage i politik: ”Jeg har da bidt i bordkanten en gang eller to i frustration”

’Superlobbyisten’ Lars Aagaard var den store kanin i hatten, da SVM-regeringen i december præsenterede sit ministerhold. Vi har mødt den 55-årige klima-, energi- og forsyningsminister til en snak om hans første…
Mød fiskehandleren, der mener, at du er et luddovent røvhul
Gastro

Mød fiskehandleren, der mener, at du er et luddovent røvhul

På sociale medier udbasunerer fiskehandler Dan Holmstad-Petersen vrede opsange om fødevarer og danskernes voksende dovenskab udi madlavning, og nye undersøgelser bakker ham op: Unge mennesker orker i stor stil …
Peter Sommer elsker sin rygesaks og stenbiderrogn og foretrækker et bestemt hotel på Bornholm
Livsstil

Peter Sommer elsker sin rygesaks og stenbiderrogn og foretrækker et bestemt hotel på Bornholm

Musikeren løfter sløret for sine favoritter – fra motto og musik til skjorte og sengetid.
Kan man bede om en bedre Madrid-guide end Luna Christofi?
Rejser

Kan man bede om en bedre Madrid-guide end Luna Christofi?

Her guider hun til alt fra sit yndlingshotel til museer og restauranter, du skal besøge i den spanske hovedstad.
Andreas og Hans tog i ’Løvens Hule’, takkede nej til et milliontilbud – og blev klippet ud af programmet
Karriere

Andreas og Hans tog i ’Løvens Hule’, takkede nej til et milliontilbud – og blev klippet ud af programmet

Jacob Risgaard sagde, at Canairi kunne blive det største, ’Løvens Hule’ havde set, og gav dem et tilbud, som de afslog. Her fortæller de to skabere om, hvordan det gik, da kanariefuglen fløj ind i ’Løvens Hule’…
Mads Brügger foragter tidligere S-minister, sover med AirPods i ørerne og har tungekysset med Gud i Mexico
Livsstil

Mads Brügger foragter tidligere S-minister, sover med AirPods i ørerne og har tungekysset med Gud i Mexico

Dokumentaristen og chefredaktøren for Frihedsbrevet udpeger sine favoritter – fra bøger og bukser til morgenmad og møbler.
August Høyen: ”Jeg er sådan en rigtig R’n’B-pik. Ligesom alle andre”
Kultur

August Høyen: ”Jeg er sådan en rigtig R’n’B-pik. Ligesom alle andre”

August Høyen er en upcoming singer-songwriter fra Nordvestkvarteret. Vi har spurgt ham, hvad han selv lytter til for tiden.
Hvor skal man spise, drikke og sove i enorme London? Mathias Zanka deler ud af sine tips
Rejser

Hvor skal man spise, drikke og sove i enorme London? Mathias Zanka deler ud af sine tips

Når fodboldspiller Mathias Zanka Jørgensen ikke tørner ud for Premier League-klubben Brentford, hænger han ud med sin familie og nyder Londons endeløse udvalg af gode restauranter, shoppingmuligheder og grønne …
Benjamin er 22 år, autodidakt, og så laver han mad på en af landets bedste restauranter
Gastro

Benjamin er 22 år, autodidakt, og så laver han mad på en af landets bedste restauranter

Den gastronomiske top i Danmark er for mange kendt som et lukket land. Undtagelsen, der bekræfter den regel, er Benjamin Rinne-Ridley. Han er 22 år gammel, bor hos sine forældre og er ansvarlig for al dej hos M…
Hvordan bliver du over 100 år? Ung forsker har fem overraskende råd
Livsstil

Hvordan bliver du over 100 år? Ung forsker har fem overraskende råd

Den unge forsker og bestsellerforfatter Nicklas Brendborg drømmer om en fremtid, hvor vi mennesker kan leve længere og sundere. Men hvordan opnår vi det?
arrow-down arrow-down
Lyt til vores podcasts

Arbejdstitel

En podcast af Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné for det internationale, tænkende menneske om alt det gode i livet.

Tilmeld dig her

Sidelæns

I ’Sidelæns’ interviewer vi musikere, designere, forfattere, kokke, filmfolk og alt derimellem, som vi synes, kan noget ekstraordinært, og som vi gerne vil tale med.

Tilmeld dig her

Watch Me

Euromans ur-redaktør Brian Lykke er vært for vores ur-podcast ’Watch Me’, som hylder ur-nørderiet gennem venskabelige samtaler og gode anekdoter.

Tilmeld dig her

”Hvis man har et afslappet forhold til alkohol, kan man jo sagtens feste og have det sjovt og stadig være sig selv. Men det kunne jeg ikke. Og jeg kunne ikke drømme om at tage hjem klokken 1 eller 2. Hvis jeg først var begyndt at drikke, havde jeg solgt mig selv til den flaske i 24 timer. Mindst.”
Artigeardit
I hudplejeverdenen er et særligt vitamin på alles læber
Livsstil

I hudplejeverdenen er et særligt vitamin på alles læber

Verdens vigtigste ur-messe: Med Brian Lykke til Watches and Wonders i Genève
Podcast

Verdens vigtigste ur-messe: Med Brian Lykke til Watches and Wonders i Genève

Gå klædt som Kendall Roy fra ’Succession’: Den stille luksus har  gjort sit indtog
Mode

Gå klædt som Kendall Roy fra ’Succession’: Den stille luksus har gjort sit indtog

Alle kender ’Kender Du Typen?’. Men hvor grænseoverskridende er det egentlig at invitere kameraerne helt ind i sit køleskab?
Livsstil

Alle kender ’Kender Du Typen?’. Men hvor grænseoverskridende er det egentlig at invitere kameraerne helt ind i sit køleskab?

Det er (relativt) få forundt at få sin bolig endevendt og analyseret af kyndige fagfolk i DR’s flowklassiker ’Kender Du Typen?’. Vi har spurgt vores egen chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst ind til en flatterend…
Ny Niels Krause-Kjær-roman: ”Det er, som om min generation, boomer-generationen, ikke har klimaet helt så present som de unge”
ANNONCE

Ny Niels Krause-Kjær-roman: ”Det er, som om min generation, boomer-generationen, ikke har klimaet helt så present som de unge”

’Nedsmeltning’ er fjerde uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie. Ligesom ’Kongekabale’, ’Mørkeland’ og ’Fandens forår’ bevæger romanen sig i grænselandet mellem medier og politik og beskri…
Nyt afsnit af ’Arbejdstitel’: Med kunstkometen Esben Weile Kjær
Podcast

Nyt afsnit af ’Arbejdstitel’: Med kunstkometen Esben Weile Kjær

Evigt unge og altid aktuelle Esben Weile Kjær er seneste gæst i ’Arbejdstitel’, der i dag præsenteres i samarbejde med H&M.
Læs magasinet
Mennesker

Artigeardit mellem professionelle velsignelser og private forbandelser

Artigeardit kommer kun i gennemsigtig indpakning. Det er en professionel velsignelse og en privat forbandelse. Magnus Kraft var med på første række under fødslen af livsværket ’Længe Leve’.
Glenn Bech: ”Jeg bliver skuffet og frustreret, når kritikere skærer alle mænd over én kam”
Kultur

Glenn Bech: ”Jeg bliver skuffet og frustreret, når kritikere skærer alle mænd over én kam”

Forfatteren Glenn Bech i et personligt essay om den danske mands tilstand lige nu.
Jonatan Spang mestrer satirens sværeste hjørne: “Men nogle gange kan jeg godt blive nervøs over, at jeg ikke har det drive, som jeg havde, da jeg var yngre”
Mennesker

Jonatan Spang har fået det hele: “Men nogle gange kan jeg godt blive nervøs over, at jeg ikke har det drive, som jeg havde, da jeg var yngre”

Med et knivskarpt hold af journalister og komikere i ryggen har Jonatan Spang bevist, at han mestrer det allersværeste hjørne af satiren: Det politiske. Han har altid kunnet og villet mange ting, men først efte…
Hans Philips far forsvandt, da han var helt lille: "Når vi møder hinanden i dag, aftaler vi, at vi skal ses. Men vi ved begge, at det aldrig kommer til at ske"
Mennesker

Hans Philips far forsvandt, da han var helt lille: ”Når vi møder hinanden i dag, aftaler vi, at vi skal ses. Men vi ved begge, at det aldrig kommer til at ske”

Gennem mere end 10 år har Hans Philip lagt lyd til en generation, der både kunne feste bekymringsfrit om fredagen og synke dybt ned i selvmedlidenheden om søndagen. Han har skiftet kurs flere gange, for ingen s…
”I Danmark går folk amok, når de ser mig, og det er jeg egentlig lidt dårlig til”
Sport

”I Danmark går folk amok, når de ser mig, og det er jeg egentlig lidt dårlig til”

Med firkantet kæbe, iver i benene og folkets brøl i ryggen blev han ansigtet på herrelandsholdets fodboldrevolution. Ukuelig og ustoppelig, akkurat som sommerens magi og mani, der fyldte gader og stræder og tøm…
To af medielandskabets mest betydningsfulde figurer har slået sig sammen, 30 år efter de arbejdede sammen for første gang. Men hvorfor lige nu?
Mennesker

To af medielandskabets mest betydningsfulde figurer har slået sig sammen, 30 år efter de arbejdede sammen for første gang. Men hvorfor lige nu?

Hvad kan Casper Christensen og Mikael Bertelsen lære af hinanden? Det har vi talt med dem om, og det handler om ærlighed, venskab, mod, utilstrækkelighed og Gud. Og en lillebitte løgn.
Fra 'Pusher' til Guldpalmen: Zlatko Burić har lavet årets mest uventede comeback
Kultur

Fra 'Pusher' til Guldpalmen: Zlatko Burić har lavet årets mest uventede comeback

Det er snart 30 år siden, at Zlatko Burić, en før det totalt ukendt kroatisk skuespiller, med ét blev kult som narkogangsteren Milo i ’Pusher’. Men hvor har han været i alle de år, der siden er gået? Og hvad sk…
Svend Brinkmann: ”Nogle psykologer vil gerne snakke om, at alle burde gå i terapi. Ligesom bilen skal til serviceeftersyn. Den køber jeg ikke helt”
Mennesker

Går verden ad helvedes til? Svend Brinkmann har svaret på alle dine bekymringer

Pandemi, krig i Europa og en klimakrise, der brager derudaf. Verden er af lave, og danskernes mentale helbred er i frit fald. Det er tid til en statusrapport, og hvem bedre til at give den end Svend Brinkmann, …
Peter Sommer: ”Jeg vil gerne ligne en amerikansk pensionist, der sidder og venter på at dø i Florida”
Mode

Peter Sommer: ”Jeg vil gerne ligne en amerikansk pensionist, der sidder og venter på at dø i Florida”

Vi har kåret musiker Peter Sommer til en af Danmarks bedst klædte mænd. Sommers brug af klassisk herretøj er forfriskende og aldrig kedeligt. Han formår på fornemmeste vis at kombinere dyre Prada-sportsjakker m…
”Folk tror, at Gilli gør dit, og Gilli gør dat. De skulle bare vide. Gilli? Han skifter ble, laver mad og gør rent derhjemme”
Kultur

Gilli er landets største popstjerne, men holder sig langt fra rampelyset

Sidste år var Gilli landets mest populære musiker. Det var han også året før det. Og året før det. Men du ser ham ikke. Hverken på gaden eller i dit fjernsyn. Du har hørt hans musik hænge insisterende i luften,…
"At vokse op i et alkoholikerhjem og siden da uden en far har lært mig at navigere i kaos"
Samfund

"At vokse op i et alkoholikerhjem og siden da uden en far har lært mig at navigere i kaos"

Da russerne bankede på Kyivs port, og størstedelen af de udsendte journalister pakkede taskerne og rejste hjem, stod Rasmus Tantholdt fast. På sin egen sikkerhedsvurdering og på missionen om at dække krigens ræ…
Alle kigger på Kasper Asgreen: Derfor er han en af verdens bedste cykelryttere
Sport

Alle kigger på Kasper Asgreen: Derfor er han en af verdens bedste cykelryttere

Kasper Asgreen har aldrig været noget indlysende talent på en cykel, aldrig væltet sig i sejre. Men en forårsdag i fjor satte han verdenseliten til vægs og sejrede i brostensklassikeren Flandern Rundt. Og nu må…
arrow-down arrow-down

Gastro

Mød fiskehandleren, der mener, at du er et luddovent røvhul

På sociale medier udbasunerer fiskehandler Dan Holmstad-Petersen vrede opsange om fødevarer og danskernes voksende dovenskab udi madlavning, og nye undersøgelser bakker ham op: Unge mennesker orker i stor stil …

Mød fiskehandleren, der mener, at du er et luddovent røvhul
Mad
Mads Hermansen lægger grundstenene til en Margherita, som du kan få for 75 kroner hos Juli Pizza.
Gastro

Mændene bag Nørrebros nyeste pizzasucces spiser proletarpizzaer med den ene hånd, mens de skænker naturvin med den anden

Juli Pizza på Nørrebro i København blev med det samme en anmelderfavorit, da de åbnede i efteråret. Mændene bag det orangefarvede pizzeria er ikke desto mindre drevet af noget helt andet. Vi har talt med Jakob …
Søren Stiller fra Aarhus er blandt verdens bedste baristaer. Og han gider ikke at høre på folks pis
Gastro

Søren Stiller fra Aarhus er blandt verdens bedste baristaer. Og han gider ikke at høre på folks pis

Med otte danmarksmesterskaber og flere flotte placeringer ved både EM og VM er Søren Stiller blandt verdens bedste baristaer. Når han ikke dyster til baristamesterskaber, driver han den populære aarhusianske ka…
Gastronomisk bastard eller fabelagtig fusion? Nyåbnet restaurant kombinerer det italienske og det thailandske køkken
Gastro

Gastronomisk bastard eller fabelagtig fusion? Nyåbnet restaurant kombinerer det italienske og det thailandske køkken

Når man siger, at modsætninger mødes, tales der ofte om parforhold. For mændene bag den populære ’Italo’-kæde gælder det øjensynligt også for gastronomien, hvor de thailandske og italienske køkkener forenes på …
Opskrift: Sådan laver du dip til dine pizzaskorper som på Diamond Slice
Gastro

Opskrift: Sådan laver du dip til dine pizzaskorper som på Diamond Slice

Hvorfor egentlig sidde og tygge drøv på dine tørre pizzaskorper? Hos Diamond Slice har de udviklet en dip til skorperne, du bør tage til dig.
Newyorkerne elsker det, og Jeremy Strong er stamkunde: Aarhusianer er godt i gang med at erobre verden med sin kaffe
Gastro

Newyorkerne elsker det, og Jeremy Strong er stamkunde: Aarhusianer er godt i gang med at erobre verden med sin kaffe

Det stod ikke skrevet nogen steder, at Esben Piper i en alder af 35 år skulle have kaffebarer fordelt ud på tre kontinenter, en af tidens mest eftertragtede skuespillere som stamkunde og være indehaver af Manha…
Kristopher Schram har taget New Yorker-slicet til København: “Det er klart jyderne, der bedst kan relatere til det”
Gastro

Kristopher Schram har taget New Yorker-slicet til København: “Det er klart jyderne, der bedst kan relatere til det”

Pizza, Michelin, pizza. Som med alle gode eventyr, starter amerikanske Kristopher Schrams kokkefærd der, hvor han nu har fundet hjem. På Diamond Slice slynger han og partnerne ægte New York-style pizzaslices ti…
Sushi Anaba-ejer og sake-ekspert åbner nyt: “Gæsterne kommer lidt på prøve hos os”
Gastro

Sushi Anaba-ejer og sake-ekspert åbner nyt: “Gæsterne kommer lidt på prøve hos os”

Henrik Levinsen, som nok er en af de mennesker i landet, som ved mest om den japanske risvin, sake, er gået sammen med Mads Battefeld, der driver Sushi Anaba i Nordhavn, hvor du kan få sushi på Michelin-manér, …
”Da jeg sagde til Bo Bech, at jeg ville være køkkenchef på d’Angleterre, stoppede han op midt på Amarminoen og sagde: 'Det er genialt'”
Gastro

”Da jeg sagde til Bo Bech, at jeg ville være køkkenchef på d’Angleterre, stoppede han op midt på Amarminoen og sagde: 'Det er genialt'”

Hotel d’Angleterre fik i 2021 ny køkkenchef med landets måske længste kokke-CV. Jakob de Neergaard startede sin kokkekarriere med persillesovs og 1000 frikadeller om dagen og holder nu fanen højt i et af de fin…
To sværvægtere på den københavnske madscene vil puste nyt liv i det pomfrittede Vesterbro Torv
Gastro

To sværvægtere på den københavnske madscene vil puste nyt liv i det pomfrittede Vesterbro Torv

To af byens mest succesfulde restauratører har slået pjalterne sammen om en ny restaurant på Vesterbro. Mikkel Egelund fra Pastis og Morten Kaltoft fra Osteria 16 står bag Resto Bar, hvor du kan få comfort food…
Barnevognskø i vente: En af Københavns mest eftertragtede kaffebarer åbner filial på Østerbro
Gastro

Barnevognskø i vente: En af Københavns mest eftertragtede kaffebarer åbner filial på Østerbro

Nu behøver du ikke længere at tage til Kødbyen på Vesterbro for at få en af landets bedste kopper kaffe.
Små fadøl, pintxos og cava: På en stille gade på Nørrebro ligger transitnøglen til Nordspanien
Gastro

Små fadøl, pintxos og cava: På en stille gade på Nørrebro ligger transitnøglen til Nordspanien

Det er svært at slå en frisktappet San Miguel og vellavet fingermad.
Sådan laver d’Angleterres chefkok sin helstegte kylling
Gastro

Sådan laver d’Angleterres chefkok sin helstegte kylling

Vi har lokket en god og nem opskrift ud af en af spydspidserne på Københavns gastronomiske scene, Jakob de Neergaard fra Marchal i d’Angleterre.
arrow-down arrow-down

Euroman er Danmarks eneste originale magasin for mænd. Magasinet er siden 1992 udkommet med grundig reportagejournalistik, interviews med mænd (og kvinder), der gør en forskel, og veloplagt vejvisning til alt det, du kan bruge din tid og opmærksomhed på. Vi sætter en ære i at finde og kuratere det bedste indenfor mode, design, restauranter, rejser og oplevelser, som gør den moderne mands liv lidt bedre at leve.

Køb abonnement
  • Eurowoman
  • RUM
  • RUM international
  • Boligliv
  • Gastro
  • Fit Living
  • Vores Børn
  • Alt for damerne
  • Hendes Verden
  • Hjemmet
  • Her og Nu
Digital
  • Alt.dk
  • Baby.dk
  • Flipp
  • Realityportalen.dk
Partnere
  • Jollyroom.dk
  • KitchenOne.dk
  • Med24.dk
  • Outnorth.dk
  • Nicehair.dk
  • Roboteksperten.dk
  • Andlight.dk
Kontakt
  • Annoncering
  • Kontakt
  • Om redaktionen
  • Nyhedsbrev
  • Cookiepolitik
  • Privatlivspolitik
facebook
twitter
mail

  • Story House Egmont A/S
  • Strødamvej 46
  • 2100 København Ø
  • TLF: 70 20 31 00
  • CVR: 83131128