Vil du prøve en af de vildeste fiskerestauranter i verden? Så skal du tage til Sydspanien
Fiskerestauranten Aponiente i det sydlige Spanien skiller sig ud. Det er den eneste med trestjernet michelinstatus i det sydlige Spanien, og så er det ikke bare en fiskerestaurant. Køkkenchef Ángel León er også en pioner inden for maritim gastronomi. For på Aponiente stammer alt fra havet.
Foto: PR
Bagved en mindre banegård ved floden Guadelete finder man den eneste trestjernede michelinrestaurant i det helt sydlige Spanien.
Aponiente, der er bygget på en tidligere tidevandsmølle, ligger i El Puerto de Santa Maria, der er en af sherrybyerne.
Køkkenchefen, Ángel León, havde – og har stadig – en anden restaurant i byen, La Taberna del chef del mar, hvor han opbyggede sit ry og rygte. I 2007 åbnede han også Aponiente.
Restauranten fik sin første og anden michelinstjerne i henholdsvis 2010 og 2014. I 2015 valgte León at rykke restauranten fra centrum af byen og ud i den forladte tidevandsmølle fra 1800-tallet.