Opskrift: Hvide bønner med tun, marineret artiskok og stegt salvie

Bønner er fremtidsmad. Her er en nem måde at anrette hvide bønner med tun og artiskok.

Opskrift: Hvide bønner med tun, marineret artiskok og stegt salvie
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 200 g hvide bønner 
  • 1 laurbærblad
  • Olivenolie
  • Salt    
  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 lille dåse tun
  • 1 glas marinerede artiskokhjerter
  • ½ citron
  • Salt
  • Sort peber
  • Tilbehør: Ristet brød gnedet med hvidløg

Sådan gør du:

  1. Læg bønnerne i blød i koldt vand natten over.
  2. Kassér iblødsætningsvandet, og kog de udblødte bønner i frisk usaltet vand med laurbærblad i ca. 1-1½ time. Gem 1 dl af kogevandet, og sigt resten fra, og skyl bønnerne i koldt vand.
  3. Tag halvdelen af bønnerne fra, og purér dem med en stavblender sammen med noget af kogevandet, lidt olivenolie og lidt salt.
  4. Steg salviebladene i en pande med lidt olie i 1 minut og lad dryppe af på køkkenrulle.
  5. Vend resten af bønnerne med tun, artiskokhjerter skåret i halve eller kvarter, en god sjat olivenolie,
  6. citronsaft og salt og peber. Anret bønnepuré i bunden af et fad, og kom resten af bønnerne over. Pynt med de stegte salvieblade.