Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Christian er restauratør og driver de fremragende steder Ved Stranden 10 og Admiralgade 26 på de respektive adresser i Indre By. Det er nogle af byens bedst indrettede beværtninger, altid levende og fordrende for den gode samtale. For et par år siden samlede vi en masse penge ind til Libanon ved at lave en fællesmiddag med en masse gode folk. Om et par uger kalder vi igen til middag, denne gang dog uden andet velgørende formål end at samle gode mennesker om middag, vin og samtale. Med os har vi også Brian Nygaard, og jeg tør godt sige, der er lagt i ovnen til noget ekstraordinært. Læs mere her. Håber, vi ses. En fornøjelse at byde velkommen til Christian herunder. 

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

”Eftertænksomhed. Jeg ved, at det ikke er et enkelt svar, men så længe jeg husker, har vi hele tiden været på vej, med artige gentagelser af de fænomener, der egner sig til at blive hypet. Jeg kunne ønske, at vi bliver bedre til at stoppe op og dvæle ved øjeblikket, lade samtalen stikke lidt dybere og i det hele taget være mere til stede.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

”Et stykke af en jernbaneskinne, som min morfar sprang i luften under krigen.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på? 

”Jeg har gået min bankkonto igennem for at huske. Udover dagligvareindkøb og overførsler til budgetkontoen er det et stykke tid siden. Men min kone og jeg har netop købt flybilletter til Sicilien, hvis det tæller. Denne tur er uden børn og det føles nærmest forjættende og så er alting jo halv pris, når man nu er to og ikke fire.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

”Byer. Ikke en specifik by omend jeg har besøgt Paris og London ofte. Berlin er fantastisk med sin historie og dens vekselvirkning mellem det intime og dens store vidder. Sidst var vi i Firenze, det kunne godt blive et sted, jeg altid vil komme tilbage til. Sjældent har jeg spist så gennemført godt over flere dage. Prøv Trattoria Sostanza, uprætentiøst og præcist i alt sin enkelhed.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Det er et spørgsmål, jeg aldrig kommer til at kunne svare direkte på. Jeg nages altid af en tvivl om det, jeg gør, er godt nok. Det er helt sikkert med til at skabe en drivkraft og en virkelyst, men har også kraften til at ødelægge mig. Jeg har haft og har til stadighed momenter, hvor følelsen er rigtig. Til eksempel havde vi en aften i kælderen på Vinbaren for cirka 10 år siden, hvor vi var samlet fra nær og fjern. Der vidste jeg, at vi havde fat i noget rigtigt, hvad angår vinbaren. Den følelse var god.”

Følg Admiralgade her. Og læs mere om vores aften med Brian Nygaard og hans vine her