Alle tiders bedste film: Imperiet slår igen

Alle tiders bedste film: Imperiet slår igen

Det britiske filmmagasin Empire har netop afgjort en læserafstemning om filmhistoriens 301 bedste film, og vinderen er ’Imperiet slår igen’.

Den kronologisk set anden film i Star Wars-sagaen havde premiere i 1980, men har med tilkomsten af de senere film fundet sin plads som Star Wars-episode nummer fem.

Filmen, der ikke er instrueret af George Lucas, gav stjernekrigseventyret en mere mørk og ambivalent drejning. Ifølge Empire siger Star Wars’ far, George Lucas, om Episode V:

”Den har sjæl, på en anden måde end Episode IV. Den er lidt mere voksen. Jeg er lidt til den fjogede side som instruktør. ’Star Wars’ (Episode IV, red.) sigtede på et lidt yngre publikum, end man måske skulle tro; det var en film for 12-årige. Irvin Kershner (instruktør på 'Imperiet slår igen') var en mere seriøs type. Han elskede hele det religiøse aspekt af, at Luke skulle tilegne sig Kraften.”

Sidste gang, Empire lavede en lignende afstemning, var det ’Godfather’, der blev valgt som alle tiders bedste, nu er Coppolas mafia-klassiker blevet forstødt til en placering som nummer 2. Mens ’Godfather II’ er nummer 15 på listen.

I det hele taget er fortsættelser godt repræsenteret på listen, hvor der er to Ringenes Herrer-film, to Star Wars-film, to Godfather-film og to Alien-film på de første 21 pladser.

Her kan du se de første 10 titler:

1. Imperiet slår igen
2. Godfather
3. The Dark Knight
4. En verden udenfor
5. Pulp Fiction
6. Stjernekrigen
7. Ringenes herre: Eventyret om ringen
8. Dødens Gab
9. Jagten på den forsvundne skat
10. Inception

Du kan se hele listen her