scroll-down

“Der er mange, der har den indstilling, at alt, hvad man fanger, skal slås ihjel. Sådan har vi det ikke”

Flere og flere er begyndt at fiske, og især under coronakarantænen er mange blevet fristet af at stikke til søs med stængerne i bagagen. Men den stigende popularitet har også sine bagsider. Blandt andet tør mange ikke længere at vise, hvor de fanger deres fisk i frygt for, at bestanden bliver udryddet af andre. Vi er stukket til søs med et par garvede fiskere.

Af Nina Buth Olsen
Foto: Benjamin Lund
Kultur

”Jeg har fisk på! Jeg har fisk på! Og så i første kast.”

32-årige Alexander Bohr Rishøj og vennen Frederik Parnas på 28 har taget os med på geddefisketur, og der er tilsyneladende succes fra start.

Men med et er krogen for enden af fiskestangen tom. Ærgrelsen breder sig hurtigt over båden. Gedden er undsluppet, inden den kom over vandoverfladen.

Solen skinner over den vindstille Furesø ved Holte i Nordsjælland, og termometeret har ramt 20 grader. For mange det optimale sommervejr, som vi har higet efter hele vinteren, men for de to ivrige fiskere skal vejret helst byde på mere vind.

”Når der er høj sol og vindstille, bliver fiskene mindre aktive. Det er ligesom os, vi bliver også lidt mere dovne, når vi ligger og steger. Kommer der derimod lidt vind og mere gang i vandet, bliver fiskene sultne og vil gerne lege. I dag er der 2 m/s og stinkevarmt. Det er ikke godt,” siger Alexander.

De to venner er efterhånden ude og fiske tre-fire gange om ugen. Coronakrisen har sat begge deres jobs i stå, så tiden bruges på vandet i stedet. Frederik har tidligere været ansat som kok i Kadeau-koncernen, og Alexander lever normalt af at være sanger og sangskriver, men begge brancher er under hårdt pres.

“Når du skal tilbage til dit job som kok, og jeg begynder at producere musik igen, så får vi jo ikke tid til at fiske, så det er bare om at få gjort det nu. Men mon ikke vi altid får klemt noget fiskeri ind?” siger Alexander.

Frederik og Alexander er langt fra de eneste, der har tilbragt karantænen med fiskestænger i hånden.

“Vi kan virkelig mærke, at mange flere er begyndt at fiske. Har man gået en tur ved Københavns Havn det seneste stykke tid, er man helt sikkert stødt på flere fiskere end normalt,” fortæller Frederik.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her