Selvom Facebook har fået et halvblakket ry som en pengegrisk onlinegigant, der sluger alt lige fra tid til hjernekapacitet og vores frie vilje, så er det verdensomspændende sociale netværk trods alt ansvarsbevidst nok til at se, at vores virtuelle tilstedeværelse er ved at løbe løbsk. Derfor har Facebook arbejdet på at skabe nye værktøjer til både Facebook og Instagram, der holder styr på, hvor meget tid vi egentlig bruger med hovedet nede i skærmen.

Hvorvidt intentionerne i virkeligheden er noble, eller om nyhederne snarere er et forsøg fra Facebooks side på at imødekomme den seneste tids højrøstede kritik med dertilhørende dalende aktiepriser, er uvist. Ifølge Facebook selv er håbet, at de nye features giver os bedre kontrol over den tid, vi bruger på at scrolle op og ned ad feedet, og ligeledes at tiden, vi bruger på Instagram og Facebook, bliver dedikeret til inspiration og positivitet, snarere end tidsfordriv og overspringshandlinger.

Ændringerne betyder, at du snart kan finde en ny fane under ’indstillinger’, der hedder hhv. ’Your Time on Facebook’ og ’Your Activity’ på Instagram, hvorfra du blandt andet kan sætte en daglig kvote for din online tilstedeværelse, begrænse notifikationer samt se, hvor meget af dagen, du bruger på memes, statusopdateringer og andre virtuelle aktiviteter.

Det er med andre ord slut med at være konfliktsky. Nu skal sandheden om vores – muligvis ekstensive – mobilbrug frem. Mon ikke, den brutale konfrontation kan føre til færre kilometer i vores tommelfingre på sigt?

LÆS OGSÅ: Se Tom Hardy som antihelt i den helt nye trailer til ’Venom’

LÆS OGSÅ: HBO hyrer rapperen Drake til at lave en 'Trainspotting'-lignende tv-serie for unge

LÆS OGSÅ: Guide: Film og tv-perler du kan streame kvit og frit