Hos Euroman kan vi rigtig godt lide kaffe. Stempelkaffe, Nespresso, diverse instant-udgaver – you name it, we’ll drink it. Og det bliver da også til en kop kaffe eller to udenfor kontoret. Her er Euromans liste over fem kaffesteder i København, vi synes er et besøg værd.

Riccos, Studiestræde 24 i København K.
 

Riccos kaffeeventyr startede egentligt på Istedgade, men Studiestræde bliver af mange forbundet med Riccos, der i dag har 11 barer. I Riccos får du god kaffe til nogle af byens bedste (læs: billige) priser. En stor latte koster 30 kr. Stedet er dagligt proppet med stamkunder og behageligt personale.

Bonusinfo: Riccos laver en rigtig god iskaffe og store hjemmebagte boller.The Coffee Collective, Jægersborggade 10 i København N.

The Coffee Collective er et mikro-risteri, som også er kaffebar og sågar kaffeskole. Når du træder ind i kaffebaren på Jægersborggade, kommer du direkte ind i barens maskinrum. De her gutter dyrker kaffebrygning som få andre. En religion vi kan forstå. Indretningen er enkel, stemningen afslappet og kaffen god. Og så er kombinationen af kvalitetskaffe og hindbærsnitte fra Meyers Bageri, meget anbefalelsesværdigt. Priserne ligger på gennemsnitlige Københavner-niveau.
 
Bonusinfo: I 2008 fik The Coffee Collective tildelt den Europæiske Specialkaffeforenings pris for ’Coffee Exellence’, som ’Årets Unge Entreprenører’ i Europa.Kaf’ Bar 9, Antonigade 9 i København K.

Kaf Bar 9 ligger i indre by og er ejet af de to unge gutter Rasmus og Mikkel, som dyrker deres fælles passion for den gode kop kaffe. Kaffen er økologisk og fås i otte varianter, og det er muligt at købe en kaffe-klippekort, hvor der er gode rabatter at hente. Kaf’ Bar 9 er hyggelig, hjemlig og emmer af stillig drengerøvhygge. Så er vi på strøgtur eller blot i nærheden, er det altid værd at slå vejen forbi.

Bonusinfo: Kaf’ Bar 9 laver rigtig gode rugbrødssandwich og hjemmebagte cookies.
KAFFE, Istedgade 90 i København V.

KAFFE på Istedgade er en meget lille kaffebar. Men nu er det jo ikke størrelsen, det kommer an på. Kaffen på KAFFE er rigtig god og det samme er priserne. En kaffe TO GO koster sølle 20 kr., det får du ikke mange steder i hovedstaden. Ud over god kaffen er indretningen en liga for sig. Kunstnerkollektivet Bureau Detours står bag, og du kan både slå røven i græsset, hængekøjen eller bænken.

Bonusinfo: Start dagen med en 'Go' morgen Vesterbro' til 50 kr. som består af kaffe, croissant og en bolle med ost.Kaffeplantagen, Sankt Hans Torv 3 i København N.

Kaffeplantagen på Nørrebro er noget nær det mest populære kaffested på Nørrebro, og med rette. Kaffen er nemlig helt i topklasse! Kaffen hedder Chiaroscuro og kommer fra et lille mikro-risteri i Italien ved navn Mokkaflor. Og de lidt ekstra kroner en kaffe koster her (en cappuccino koster 34 kr.) er godt givet ud. Kaffe smager altid godt og er veltempereret. Som Riccos, bliver stedet båret af stamkunder, mange bruger stedet som arbejdsplads. Ja, nogle gange skulle man tro de ligefrem overnattede der.

Bonusinfo: Kaffeplantagen åbnede i marts 2004, og var dengang den eneste røgfri kaffebar i København.LÆS OGSÅ Hjemmelavede burger med molekylær ketchup og sennep