Han kom ud af ingenting og bragede med stort talent, større ego og gigantisk selvsikkerhed ud i æteren i hele Danmark. Nicholas Westwood Kidd. Du kender ham. På lidt over et år har han oplevet større hype og større op- og ikke mindst nedture end nogle kunstnere oplever på en hel karriere. Snart er dokumentarfilmen 'Kidd Life' i biografen og snart er Kidd aktuel men sit nye album. Han er svær at få til at sidde stille, men det lykkedes os. Vi har snakket med en 23-årig ung mand, som stadig er Kidd:

OM MUSIKKEN


Tillykke med den nye film, Nicholas. Den er god. Hvordan var det at se den, da den var færdig?

Det var et kæmpe chok for mig. Jeg var nærmest ked af måden, jeg havde været på. Det var revolutionerende for mig og for mit liv, at se den film. Det er sygt, hvad jeg har fået udrettet på et år og det er vildt, hvad jeg har været igennem.

Er du blevet mere seriøs?

For et halvt år siden vil jeg først være vågnet op om en time (midt på eftermiddagen, red.). Nu er det rart at komme op kl. 8 og ordne det hele. Jeg har fået optaget en musikvideo, mastereret et nyt nummer, sørget for bookinger og nu laver vi interview. Så ja, jeg er mere seriøs. Jeg er blevet en mand. Det blev jeg, da det gik op for mig, at jeg selv var herre over min egen person. Jeg skulle tage ansvar for mig selv og sætte mit eget vækkeur. Jeg stoppede med at tage ting for givet.

Filmen giver et godt indblik i utallige koncerter, der nærmest bliver vildere og vildere som tiden går. Hvilken koncert har været den vildeste oplevelse?

Distortion 2011 på Blegdamsvej. Når jeg kigger tilbage nu, var det fuldkommen legendarisk. Der var folk så langt øjet rakte. Jeg crowdsurfede i seks minutter uden at stoppe, flere hundrede meter. Der var en fælles ånd og det handlede egentlig ikke om, at det var os, der stod og rappede. Det var mere stemningen og følelsen; der var en nerve i folk, som lyste klart.

Se traileren til 'Kidd Life' her:Hvorfor er I de bedste rappere?

Vi er vant til ude fra Saxons (tidligere bar på Nørrebrogade, nu lukket, red.) at rappe på det dårligste anlæg og alligevel få det til at lyde godt. Når vi så kom ud på de der små scener, hvor lyden var elendig, vidste vi hvordan vi skulle rappe, for at det lød godt. Det kan man stadig høre i dag. Jeg kan høre på mange af dem, der er i fjernsynet, at jeg lyder tusind gange bedre. Folk var vant til "brrrrr lllrrrrrrb lllllrrrb", og så kom jeg lige pludselig med "Pro-vins piiige på Nørrebro igen."

Hvor mange gange har du spillet "Kysset med Jamel" live?

Et par hundrede gange. Jeg vidste, at det var min mulighed, så alle skulle have det. Når jeg gik ud, havde jeg altid mikrofon, ledning og en cd med en instrumental med. Der var ikke en klub, et diskotek eller en privatfest, hvor jeg ikke spillede det. Under Distortion 2011 spillede jeg måske 20 gange, fordi jeg hele tiden satte mit udstyr til og startede en koncert.
 

OM PIGERNE


Du har opfundet et nyt udtryk: At have det Fetterlein-agtigt, eller at noget er Fetterlife. Hvad er det?

Højt at flyve, dybt at falde. Og det gjorde Fetterlein. Jeg har lavet et udtryk, som hedder Fetterlife. Jeg har haft det meget Fetterlife-agtigt. Det betyder, at man har et stort forbrug eller spenderer uden at tænke på konsekvenserne. Alle kan have det Fetterlife. Selv alkoholikerne, som lige har fået bistand, har det Fetterlife, når de kan give omgange.

Hvordan har det med pigerne ændret sig, siden du brød igennem?

Det har jeg tænkt meget over. Hvis du er en smuk pige, der kan noget, så er det så let, så vil alle mænd kneppe dig. Så er det jo klart, at en fyr, der udretter noget, også er mere interessant end vennen på kontanthjælp. Men jeg knepper nærmest mindre nu, end jeg nogensinde har gjort.

Hvorfor?

Hellere kvalitet end kvantitet.

Jeg har set på twitter, at du gerne vil have en kæreste.

Ja. Når man hver aften sidder med tre drenge og drikker kaffe og ryger smøger og ser film, vil man jo egentlig hellere ligge med en sød pige. Jeg har fundet en sød pige, men vi skal ikke være kærester, det kan jeg ikke finde ud af. Men jeg har lært, at man bider sig selv i røven ved at kneppe mange damer.

Hvad mener du?

De gode damer. De vil ikke dele dig med andre.

Hvorfor bider du så dig selv i røven?

Det gør jeg heller ikke. Jeg har kørt god stil i et år nu.

Hvad er god stil?

Kun at holde sig til cremen. Og ikke kun én gang. Det er hyggeligere. Og man får bedre sex. De der one night stands, hvor man tænker "hvorfor gjorde jeg det her mod mig selv?" lige når man er kommet, det er jeg færdig med.

OM CHEFF RECORDS


Bliver du aldrig træt af at være sammen med de andre drenge fra Cheff Records?

Nej. Vi er gode. Vi kan godt sige, at man ikke kan overskue den anden en dag. Så skal man bare sige det højt, så alle forstår det. Og det respekterer vi og så holder vi os et par skridt væk.

Hvad er Cheff Records i dag?

Cheff Records er mere en familie end et pladeselskab. Det er August Eloq, Christian Klumben, Oliver TopGunn og mig. Vi kommer fra fire forskellige steder i København, og vi kendte ikke allesammen hinanden. Alt det, vi har opnået og udrettet sammen på to år, er mere end de fleste venner når på et helt liv. Så vi har et særligt bånd. Vi har en aftale om, at man skal tage telefonen, hvis nogen fra Cheff Records ringer. Og den overholder vi.

Hvordan vil du beskrive de andre drenge fra Cheff Records?

I orkanens øje var det August, der tog meget ansvar. Både med det administrative, men også med mig. Klumben er Klumben, han er en stolpe, og den lægger man aldrig mærke til, men hvis ikke han var der, ville det hele falde sammen. TopGunn er en arbejdshest.

Hvordan er jeres forhold nu?

Vi er kollegaer og venner, men vi har været igennem meget på klubturneen. Aftaler, store koncerter, mange mennesker, og så kan det være svært som drengehold at finde ud af, hvordan vi gør det bedst. Men vi har været gode til at løse alle stridighederne sammen. Jamel havde det vildt. Det var ham, der tog hårdest på. Vi har det stadig sjovt sammen.

OM FREMTIDEN


Skal du bo i København resten af dit liv?

Jeg elsker København, det er her, mit hjerte er. Men jeg skal ikke bo her resten af mit liv. Jeg vil gerne flytte til Berlin.

Hvornår?

Her om snart. Om et par måneder.

Alene?

Ja. Jeg har brug for en pause. Jeg kommer også til at arbejde meget mere, hvis jeg flytter. Hvis jeg ikke har nogen at ringe til, sidder jeg foran mikrofonen hele natten. Og så det, at jeg ikke kender nogen. Jeg elsker at gå ned og få en kop kaffe og en smøg, men det betyder også, at jeg hele tiden skal snakke med folk. Det kan godt være stressende.

Hvor kan du slappe af henne?

Hos min mor. Typisk mandesvar. Hjem til mama og drikke the.Dokumentarfilmen 'Kidd Life' får premiere til CPH:DOX den 3. november. Filmen følger Kidd fra den spæde begyndelse, gennem den hæsblæsende hype og da han vågner op efter den utrolige rejse. 'Kidd Life' bliver vist på følgende datoer: København - Grand Teatret 3. nov., København - Empire Bio 7. nov., Århus - Øst for Paradis 13. nov., Kolding - Nicolai Bio 15. nov., Esbjerg - Huset 16. nov., Odense - Café Biografen 16. nov., Bornholm - Rønne Bio 5. dec.

Kidd er aktuel med en ny single og en ny plade meget snart. Han kan ikke sige hvornår, men ... "det er måååskeeee i næste uge."

LÆS OGSÅ Nye toner: De unge talenter

FACEBOOK Bliv ven med Euroman