I det gamle Grækeland anså man det at udvande vin som civiliseret, da det kun var barbarerne, altså dem, der ikke deltog i det civiliserede samfund, der drak ufiltreret vin. Dermed er rosé også én af de første vine, man historisk kan dokumentere.
Rosé laves ved, at man fjerner skallen fra de røde druer få timer efter de begynder at gære, således at de afgiver langt mindre garvesyre og giver flasken sin karakteristiske lyserøde farve.
Artiklen fortsætter efter billedet
Annonse
Københavns største roséfest er klar til at lade den søde, lyserøde vin flyde ind over Amerika Kaj igen i år, når de indtager byen med masser af vin og cocktails. Som årene forinden er målet med festivalen at udbrede kendskabet om sommerfavoritten, rosé, blandt danskerne.
Weekenden den 17. og 18. maj lægger Weber Grill Academy på Østerbro ramme til Danmarks største fejring af rosé. Der vil være rosé fra alle verdens egne, og ifølge arrangørerne bag, er det ikke kun for vinnørder, men alle, som deler interessen for den skønne vin.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.