Pilou Asbæk har gjort det. Han er slået igennem internationalt, og fra på torsdag kan han opleves i en af de bærende roller i sci fi-filmen ‘Ghost in the Shell’, som har kostet langt over 700 millioner kroner af producere. Her spiller han over for dansk-amerikanske Scarlett Johansson i en fremtid, hvor teknologien for alvor har taget over.

Du har fået et internationalt gennembrud. Hvordan er det?

“Det er en drengedrøm. At stå på et set og lave sci fi med Scarlett Johansson, hvor jeg har en stor rolle, der ikke bare er postbuddet. Jeg er faktisk med i denne her film. Så tænker jeg altså: Hvad fuck skete der lige der? Hvordan endte jeg op på denne her produktion? Det er en blanding af, at jeg har været svineheldig og pissedygtig. Det er de to ting. Jeg har været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Og så har jeg kunnet bakke det op med et rigtig godt håndværk. Jeg har ikke nogen idé om at komme tilbage og lave danske film. Ikke lige nu. Jeg vil se, hvor langt det kan bære. Der er også en anden økonomi i det.

Bliver man rig af at lave Hollywood-film?

“Njaa, det bliver ikke til Hollywood-lønninger for mit vedkommende. Der er jeg for lille en fisk. Der har jeg ikke noget pull. De store penge går til stjerner som Scarlett Johansson i denne her film. Men jeg klager ikke. Jeg har det godt og tror da også, at jeg skal have et sommerhus på et tidspunkt.”

Du filmede også med Scarlett Johansson i filmen ‘Lucy’. Havde det en indvirkning på, at du fik en rolle sammen med hende i denne her film?

“Nej, slet ikke. Det er helt tilfældigt. Jeg filmede kun med Scarlett Johansson i tre dage, da vi indspillede ‘Lucy’. Det er først efter denne her film, at jeg ser hende som min ven. Et menneske, som jeg ville ringe til, hvis jeg var i New York, og gå ud og spise og hygge med.”

Så du er simpelthen venner med Scarlett Johansson nu?

“Ja, ja. Det virker jo ikke underligt for mig. Hun er jo bare et menneske. Hun er mor. Hun er en kollega. Hun er også privat. Så privatpersonen Pilou og privatpersonen Scarlett, de er venner. Gode venner. Hun er skidesød. Jeg gav hende en FCK-trøje. Den blev hun meget glad for.”

Vidste hun, hvad FCK er?

“Jeg var nødt til lige at forklare hende, at det var byens hold. Hun er ikke så dansk, at hun var inde i Superligaen. Det er jo en gave, jeg gav hende for sjov, fordi jeg lige havde været nede og se Europa League. På et tidspunkt handler det jo ikke om arbejde mere. Så handler det om alle mulige andre sjove ting. Så sagde jeg til hende, at nu hvor hun er halvt dansk, skal hun støtte det eneste rigtige hold i Danmark.”

Hvor lang tid tog det at optage ‘Ghost in the Shell’?

“Fem en halv måned. Det er effektiv arbejdstid, men der er jo også et kolossalt arbejde på filmen efterfølgende. Jeg fik rollen tre-fire måneder, inden vi mødtes til optagelserne. Der gik jeg i gang med at træne, fordi jeg er en kæmpe bøf i denne her film. Jeg havde lige lavet ‘Game of Thrones’, hvor jeg skulle se helt anderledes ud. Lige nu har jeg min normale krop, fordi jeg lige har indspillet en film, der foregår i 1951.”

Du rejser lidt frem og tilbage i tiden, må man sige.

“Jeg bliver snart helt skeløjet af det. Jeg bliver helt træt bare ved at snakke om det. Det er sådan et småskizofrent arbejde.”

Er hele denne her sci fi-film lavet foran grønne skærme?

“Nej, det er den faktisk ikke. Instruktøren ville have så meget tekstur som overhovedet muligt. De robotøjne, jeg havde i, det var fire timer i makeuppen. Hver dag. Jeg kunne ikke se en skid med dem. Måske 10 procent af, hvad jeg plejede. Det er forholdsvis svært at spille badass, når du løber direkte ind i en væg, fordi du ikke kan se noget, eller du falder over en stol midt i en scene, eller du kommer til at skyde et menneske i hovedet midt i en scene, fordi du ikke kan afstandsbedømme. Alle de ting har jeg gjort. Men det, der er fedt ved denne her film i forhold til mange andre sci fi-film, er, at instruktøren skabte universet meget konkret. Vi filmede på sets i New Zealand, og det gør bare, at man ikke skal rende rundt og skabe sig, for kulisserne er der faktisk.

Filmen har fået en blandet modtagelse. Hvad synes du selv om den?

“Jeg har lige set den igen i 3D, og jeg synes virkelig den holder. Visuelt er den sindssyg. Jeg er sgu glad for den, det må jeg sige. Der er altid nogen, der ikke vil kunne lide dit arbejde. Det er en del af jobbet. Jeg kan ikke stå på mål for samtlige menneskers holdninger. Så jeg begynder at blive mere selektiv i, hvem jeg lytter til. Jeg lytter til instruktøren, forfatteren og min kone. Hun har final say med alt.”

Lige til sidst: Hvor meget er du med i den kommende sæson af ‘Game of Thrones’?

“Det kan jeg ikke sige. Men jeg ville blive skuffet, hvis jeg ikke havde et par fede scener. Lad mig bare sige det sådan.”