Netflix bliver langsommere efter aftale med EU
Foto: Getty Images

Netflix bliver langsommere efter aftale med EU

Corona-krisen har medført en massiv stigning i internetforbruget over hele Europa, hvor folk arbejder hjemmefra og streamer sig igennem kedsomheden. Nu giver Netflix en hjælpende hånd til det pressede internet ved at sænke bitraten.

Har du oplevet kamp om internettet fra hjemmearbejdspladsen? Så er der muligvis godt nyt fra en uventet kant.

Streaminggiganten Netflix har nemlig indgået en aftale med Europa-Kommissionen om at sænke hastigheden, hvormed de leverer film og tv-serier til deres mange millioner af europæiske brugere med 25%.

Tiltaget har til formål at sikre, at bredbåndsnetværkene kan holde til en markant stigning i antallet af mennesker, der arbejder hjemmefra. I onsdag meddelte Vodafone ud, at de havde oplevet en stigning i internetforbruget på 50% i flere europæiske lande. Det skyldes dels, at mange kører på vekslerne af deres hjemmeinternet, mens også streamingtjenesterne har kronede dage, nu hvor folk er lænket til deres sofaer.

Netflix’ reducering af bitraterne varer i første omgang 30 dage, og kan, indrømmer Netflix, også blive til gene for nogle af brugerne, der vil opleve lavere billedkvalitet på deres favoritserier. Særligt dem, der abonnerer på Netflix’ dyreste pakke, der streamer i Ultra High Defintion (4K), forventes at opleve en nedgang i streamingkvaliteten.

”Vores kamp mod coronavirussen har ført til en øget efterspørgsel på internetkapacitet, hvad end det er til fjernarbejde, internetundervisning eller underholdning. Jeg byder Netflix’ handekraft med henblik på at sikre et velfungerende internet i Europa velkommen. Mr. Hastings (Netflix’ adm. direktør, red.) har udvist stor ansvarsfølelse og solidaritet,” roser industrikommissær i EU Thierry Breton.

I dag fredag offentliggjorde videotjenesten YouTube, at også de sænker streaminghastigheden og umuliggør HD-streaming for at afhjælpe det øgede internetforbrug som følge af corona-krisen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Netflix og Corona-virussen