For nogen kan ventetiden op til juleaften være lang og de efterfølgende familiejulefrokoster ligeså. Men nu er der solid underholdning at hente fra telefonen i din lomme.

I går klokken 19 dansk tid lancerede Nintendo en kultklassiker til iPhone og iPad. Gode gamle Super Mario har fået nyt liv i app’en Super Mario Run.  

Så nu kan du atter lede efter paratroopas i Mushroom Valley, hoppe over lava og dukke dig for flyvende dræberskildpadder, mens de små, rasende røde fluesvampe løber imod dig. Og lyden af at løbe igennem en karavane af guldmønter er den samme som for 31 år siden.

I løbet af en time blev kultspillet den mest downloadede iPhone-app i USA, og til trods for, at testudgaven af spillet er gratis at downloade, så anslår man alligevel, at Super Mario Run allerede har indhentet 1,3 millioner amerikanske dollars på verdensplan, skriver Hypebeast.   

Gudskelov har Nintendo ikke pillet ved den klassiske arkademusik, der konstant bimler af sted, mens man styrer Mario henover iPhone-skærmen med sin tommelfinger. Og en enkelt finger er vitterligt det eneste, der kræves for at styre igennem de forskellige baner i Marios univers.

Den lille tætte figur med blå overalls, en rød skjorte, kasket og et velvoksent cykelstyrskæg gennemførte for første gang en bane og hejste det legendariske røde flag med det hvide ’M’ i 1985.

Men nu er han altså tilbage, og det er en vidunderlig nostalgiindsprøjtning for alle os, der har overlevet lange familiebilture og regnfulde sommerhusferie med i selskab med den gode Mario, Luigi, Prinsesse Peach, Toad og alle de andre på en lillebitte GameBoy-skærm.

Super Mario Run kan downloades i App Store. Testversionen er gratis, mens den fulde udgave koster 75 kroner.  

Få et indblik i de nye baner i videoen herunder.