6 enkle og velsmagende grillretter

Forårsløg & sommerbuk, grill, gæster & grønne asparges … og hvide, selvfølgelig, og rødder og rabarber og kanin og kål!

6 enkle og velsmagende grillretter
Offentliggjort
6 enkle og velsmagende grillretter

8 store hvide asparges

4 blade ramsløg

8 skiver skinke

’Bunden’ knækkes af aspargesene, der skrælles. Ramsløgene skylles, aftørres og snittes i tynde strimler. Aspargesene grilles i 1 minut på hver side. Anret med skinke og syltede løg som vist på billedet.

Tip: Retten her er så enkel, at de få ingredienser bør være rigtig gode – fx skal man ikke fedte med skinken, men købe god kvalitet, det kunne være en Skagenskinke.

__________

1 rødløg

1 dl hvidvinseddike

1 dl hvidvin

1 dl sukker

Løget pilles og skæres i både. En lage koges op af eddike, vin og sukker. Løgene kommes i lagen, der skal trække i køleskab – helst i 12 timer.

__________

6 enkle og velsmagende grillretter

4 kaninfileter

1 agurk

1 fennikel

Olie til pensling

1 dl olivenolie

Karse

Kødet afpudses og befries for sener og pensles med olie. Fenniklen skæres meget tyndt på mandolin og lægges i isvand. Agurken skæres igennem på langs og i mindre stykker og befris for kerner med en ske.

Agurken grilles i 8 minutter ved moderat varme. Kødet grilles i 2 minutter på hver side ved høj varme. Vandet hældes fra de tynde fennikelskiver, der duppes tørre.

Anret som på billedet med dryp af olivenolie og drys af karse.Helleflynder og jordskok

6 enkle og velsmagende grillretter

400 g helleflynder

12 jordskokker

Salt

1 bdt. brøndkarse

Fisken deles i 4 stykker, der krydres med salt. Jordskokkerne skrælles. 4 af dem skæres tyndt på mandolin og lægges i isvand. 8 af dem grilles stille og roligt i 40 minutter. Fisken grilles ved høj varme i 1 minut på hver side. Anret som vist på billedet med drys af brøndkarse. Giv en dip med appelsin og timian til.

1 øko-appelsin

1 bdt. timian

1 dl olie, neutralsmagende

5 dl skyr

Salt

Peber

Appelsinen rives. Timianen renses, afdryppes og tørres. Appelsinskræl og timian kommes i en morter, olie tilsættes og alt stødes grundigt. Skyr vendes i, og der smages til med salt og peber.Kål og bacon

6 enkle og velsmagende grillretter

1 lille spidskål

1 lille savojkål

150 g bacon i tynde skiver

4 skiver daggammelt brød

Estragon

Kålhovederne deles i passende stykker, pensles med olie, svøbes i bacon og grilles ved moderat varme i 3-5 minutter på hver side. Brødet lægges også på grillen, til det er sprødt. Anret som vist på billedet. Giv mayonnaise til.

3 past. æggeblommer

1 spsk. sherryeddike

Salt

1 spsk. grov sennep

3 dl olie, neutralsmagende

Æggeblommerne piskes med eddike, salt og sennep til en cremet konsistens. Olie tilsættes i en tynd stråle under fortsat piskning, indtil mayonnaisen er tyk.Sommerbuk, grønne asparges og skorzonerrødder

6 enkle og velsmagende grillretter

500 g ryg af sommerbuk

8 store grønne asparges

4 radiser

4 skorzonerrødder

Salt

Peber

Kødet deles i passende stykker. ’Bunden’ skæres af aspargesene, der skylles og skæres tyndt på mandolin og lægges i isvand.

Radiserne soigneres og renses, skæres tyndt på mandolin og lægges i isvand Skorzonerrødderne soigneres og skrælles og grilles ved lav varme i 30 minutter. Kødet grilles i 2 minutter på hver side og krydres med salt og peber.

Anret som vist på billedet.Løg og rabarber

6 enkle og velsmagende grillretter

2 skalotteløg

8 forårsløg

2 rabarber

1 citron

1 spsk. sukker

Olie, neutralsmagende

Skalotteløgene gives et opkog i saltet vand, halveres herefter og tilberedes på grillen i 25 minutter ved lav varme. Forårsløgene soigneres og skylles, pensles med olie og grilles ved lav varme i 5 minutter.

Rabarberne skæres til, skrælles og skæres tyndt på mandolin. Citronen presses, sukker røres ud i saften, og rabarberstrimlerne tilsættes.

Anret som på billedet.

__________

SE OGSÅ: 7 opskrifter med kål på

SE OGSÅ: 6 lækre forårsretter