’Bunden’ knækkes af aspargesene, der skrælles. Ramsløgene skylles, aftørres og snittes i tynde strimler. Aspargesene grilles i 1 minut på hver side. Anret med skinke og syltede løg som vist på billedet.
Tip: Retten her er så enkel, at de få ingredienser bør være rigtig gode – fx skal man ikke fedte med skinken, men købe god kvalitet, det kunne være en Skagenskinke.
__________
1 rødløg
1 dl hvidvinseddike
Annonse
1 dl hvidvin
1 dl sukker
Løget pilles og skæres i både. En lage koges op af eddike, vin og sukker. Løgene kommes i lagen, der skal trække i køleskab – helst i 12 timer.
__________
4 kaninfileter
1 agurk
1 fennikel
Olie til pensling
1 dl olivenolie
Karse
Annonse
Kødet afpudses og befries for sener og pensles med olie. Fenniklen skæres meget tyndt på mandolin og lægges i isvand. Agurken skæres igennem på langs og i mindre stykker og befris for kerner med en ske.
Agurken grilles i 8 minutter ved moderat varme. Kødet grilles i 2 minutter på hver side ved høj varme. Vandet hældes fra de tynde fennikelskiver, der duppes tørre.
Anret som på billedet med dryp af olivenolie og drys af karse.Helleflynder og jordskok
400 g helleflynder
12 jordskokker
Salt
1 bdt. brøndkarse
Fisken deles i 4 stykker, der krydres med salt. Jordskokkerne skrælles. 4 af dem skæres tyndt på mandolin og lægges i isvand. 8 af dem grilles stille og roligt i 40 minutter. Fisken grilles ved høj varme i 1 minut på hver side. Anret som vist på billedet med drys af brøndkarse. Giv en dip med appelsin og timian til.
1 øko-appelsin
1 bdt. timian
Annonse
1 dl olie, neutralsmagende
5 dl skyr
Salt
Peber
Appelsinen rives. Timianen renses, afdryppes og tørres. Appelsinskræl og timian kommes i en morter, olie tilsættes og alt stødes grundigt. Skyr vendes i, og der smages til med salt og peber.Kål og bacon
1 lille spidskål
1 lille savojkål
150 g bacon i tynde skiver
4 skiver daggammelt brød
Estragon
Annonse
Kålhovederne deles i passende stykker, pensles med olie, svøbes i bacon og grilles ved moderat varme i 3-5 minutter på hver side. Brødet lægges også på grillen, til det er sprødt. Anret som vist på billedet. Giv mayonnaise til.
3 past. æggeblommer
1 spsk. sherryeddike
Salt
1 spsk. grov sennep
3 dl olie, neutralsmagende
Æggeblommerne piskes med eddike, salt og sennep til en cremet konsistens. Olie tilsættes i en tynd stråle under fortsat piskning, indtil mayonnaisen er tyk.Sommerbuk, grønne asparges og skorzonerrødder
500 g ryg af sommerbuk
8 store grønne asparges
Annonse
4 radiser
4 skorzonerrødder
Salt
Peber
Kødet deles i passende stykker. ’Bunden’ skæres af aspargesene, der skylles og skæres tyndt på mandolin og lægges i isvand.
Radiserne soigneres og renses, skæres tyndt på mandolin og lægges i isvand Skorzonerrødderne soigneres og skrælles og grilles ved lav varme i 30 minutter. Kødet grilles i 2 minutter på hver side og krydres med salt og peber.
Anret som vist på billedet.Løg og rabarber
2 skalotteløg
8 forårsløg
2 rabarber
1 citron
Annonse
Annonse
1 spsk. sukker
Olie, neutralsmagende
Skalotteløgene gives et opkog i saltet vand, halveres herefter og tilberedes på grillen i 25 minutter ved lav varme. Forårsløgene soigneres og skylles, pensles med olie og grilles ved lav varme i 5 minutter.
Rabarberne skæres til, skrælles og skæres tyndt på mandolin. Citronen presses, sukker røres ud i saften, og rabarberstrimlerne tilsættes.