Folk valfarter til dette gennemrenoverede slot for at få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige

Folk valfarter til dette gennemrenoverede slot for at få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige

I 2003 fik kokken Andreas Caminada en god idé. Han ville forpagte restauranten på et 1800-talsslot på toppen af den lille schweiziske by Fürstenau. Godt 20 år senere er byen blevet Caminadas gastronomiske mikrokosmos og slotsrestauranten blandt verdens bedste. Som trestjernet køkkenchef har 47-årige Caminada opnået det meste, og for ham handler det nu om at give så meget som muligt videre til næste generation.

Offentliggjort

Det er efterår i Fürstenau, og den kølige, rene luft dufter af visne blade, nedfaldsæbler, brænderøg og komøg. Den lille by ligger med betagende udsigt over de majestætisk knejsende alpetoppe i Graubünden-kantonen, halvanden time sydøst for Zürich. 

Fürstenau bryster sig af en status som ”verdens mindste by”, men det er ikke derfor, folk valfarter dertil. Med 350 indbyggere er Fürstenau formentlig også den by i verden med flest michelinstjerner per indbygger. 

Alt dette skyldes kokken Andreas Caminada, som siden 2003 trin for trin har gjort byen til et mikrokosmos for michelinstjerner med sin restaurant på 1800-talsslottet Schloss Schauenstein som det absolutte centrum.

Udenfor kravler den røde rådhusvin stræbende op ad slotsmurene, og indenfor er der sildebensparket, knitrende ild i brændeovnene og hjemlig duft af brænderøg ud i alle kroge af slottet. Der er en helt særlig ro her.