Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Gode vine til dit næste selskab

Foto: Getty Images Denne artikel er sponsoreret af: Barfod, Fad 46, Foreningen af Danske Vinimportører, Fuco Wine, Sømod Vine, Greenwood Fine Wine, Lund vine, Vintage Champagne, VinVeto.

Gode vine til dit næste selskab

Vin er ikke bare vin. Der ligger megen omhu i udvælgelsen af alt fra distrikter, druer til de rette producenter, inden vinen rammer spisebordet hjemme i privaten.

Du behøver ikke være connaisseur for at stikke næsen op efter god vin. De fleste går op i at servere de helt rette dråber for gæsterne derhjemme – ja, eller bare til sig selv, hvis man trænger til et glas fredag efter fyraften. Uanset om der er tale om rød, hvid, rosé eller champagne, er det en kunst at navigere i det brede udvalg og skille fårene fra bukkene. Her er en liste over nogle af landets vinforhandlere, der med garanti vil tilsikre dig og dine helt ekstraordinære smagsoplevelser.

Champagnekælderen – Danmarks største champagneudvalg på nettetVintage_Champagne.jpg

Champagnekælderen har Danmarks største sortiment af champagne med udvalgte flasker fra ca. 30 forskellige champagnebønder, der blandt andet dækker over ikoniske producenter som Benoit Lahaye, nye stjerneskud som Gaspard Brochet, Michelin-favoritten Bruno Paillard og mange flere.

Ud over en webshop er Champagnekælderen også navnet på en kombineret champagnebar og -butik ved søerne i København, hvor du kan opleve – og smage – deres imponerende udvalg af champagner. Yderligere driver brandet også Danmarks største champagneklub med det originale navn 'Champagneklubben' samt Nyhavns Champagnebodega.

Et smagfuldt universVinveto.jpg

VinVeto består af to butikker – en på Frederiksberg og en i TorvehallerneKBH.

Hos VinVeto finder du lige dele naturvine og klassiske vine fra blandt andet Frankrig og Italien, men også fra Grækenland, Ungarn og Moldova. Sidstnævnte lande byder på unikke smagsoplevelser – og du får meget for pengene.

Derudover fokuserer VinVeto i høj grad på Bourgogne og Champagne, hvor der tilsammen findes udvalgte vine fra over 70 forskellige producenter.

VinVeto handler ydermere med over 25 forskellige importører, så der er større chance for adgang til de bedste vine inden for hvert område. Dyk ned i deres smagfulde univers her.

Feinschmeckernes hemmelighed - Speciale i Bourgogne og BordeauxGreenwood.jpg

Hos Greenwood Fine Wine får du Danmarks måske bedste udvalg af vin fra Bourgogne og Bordeaux. I kældrene under det gamle København har Greenwood Fine Wine siden 1997 serviceret vinentusiaster med årgangsvine fra især de store huse i Bourgogne og Bordeaux. Greenwoods Wine Searcher-guldmedaljer for bedste og bredeste sortiment i netop disse områder er resultatet af en solid respekt for, at god vin er et kvalitetsprodukt.

Greenwood Fine Wine lagrer deres sortiment af vin i omgivelser, der tager hensyn til deres sidste færd på den lange rejse fra drue til mund, og alle vine er nøje udvalgt med fokus på tre konkrete ting: vinen, atmosfæren og prisen.

Du kan altid ringe på døren i Vestergade 4, København eller udforske det store og dybe vinunivers på greenwoodfinewine.dk. Begge steder er der råd og vejledning at hente fra det venlige og passionerede personale.

Hjemmedyrket, når det er bedstBarfoed.jpg

Barfod Vin på Røsnæs omtaler sig selv som Danmarks måske mindste butik og webshop. Til gengæld er alt kompromisløst dyrket (biodynamisk, naturligvis) og produceret på det yderste solbeskinnede og forblæste Røsnæs. Intensiteten smages i glasset, og niveauet er højt med internationale Awards og 'bling' på samtlige vine. Primært dyrkes sprøde hvidvine på Souvignier Gris og Solaris samt lidt rosé på Cabernet Cantor. Årgang 20, som er på trapperne, udkommer desuden med små oplag af Pét-Nat og Noble-Rot.

Besøg butikken, smag vinene og mød producenterne, der knokler for at vippe dansk vin over i et nyt kapitel. Du har også mulighed for at købe de flotte koldklimavine på barfodvin.dk

Kvalitetsvin for alleVineriet.jpg

Vineriet ved Valby Bakke tilbyder en vaskeægte frankofil oplevelse både på hjemmesiden og i deres nyåbnede butik og vinbar på Roskildevej 46.

Selvom indehaveren har en stor forkærlighed for franske vine, er der vine for alle, der trænger til andet og mere end ”bag-in-box”. Med ønsket om at god vin skal være for alle, og at smag, kvalitet og priser skal gå hånd i hånd, har Vineriet indgået et samarbejde med den danske eksil-sommelier Mads Højlund, der har været med til at udvælge en række gode producenter fra Bourgogne.

Find den helt rette vinimportør for digForeningen_DK_Vinimp.jpg

Foreningen af Danske Vinimportører repræsenterer et stort antal dedikerede og specialiserede vinimportører. Mange af importørerne har haft en livslang “affære” med et vinland, et distrikt eller en vingård.

Derfor har medlemmer af Foreningen af Danske Vinimportører et mere direkte forhold til historien bag deres vine. Foreningen søger at hjælpe vinelskere med at finde den helt rette vin og har derfor lavet www.find-din-vin.dk – en søgemaskine, hvor du kan finde frem til lige præcis den vinimportør, der efterlever dine behov.

Anerkendte vinimportører med fokus på bæredygtigt landbrugfucowine.jpg

Formålet med Roots er at introducere vinelskere for de mindre kendte druer og støtte vinbønder, som driver et bæredygtigt landbrug, og som tager hensyn til de økonomiske, kulturelle og sociale aftryk af deres produktion. Roots arbejder derfor sammen med mange non-mainstream vinområder, der dét til trods ofte har flere hundrede års tradition med vinproduktion.

Roots er et samarbejde mellem den kendte sommelier Felix Chamorro, der for nylig blev udnævnt til Forbes liste over de meste kreative og indflydelsesrige mexicanere i verden og hans italienske partner Leonardo Camboni, som er kendt fra den danske madscene. Makkerparret plejer at importere vin til toprestauranter, men satser nu på vinbutikker for private.

Mere end bare vinLund_wine.jpg

Lund Vine i Grenaa har har egen import af vine fra 8-10 parceller i det populære vinområde Piemonte i det nordlige Italien. Udover vinene fra den nordlige del af Italien tilbyder Lund Vine også vine fra andre dele af Italien, Spanien, Californien, New Zealand, Frankrig og Tyskland, Portugal og Danmark. I deres velindrettede vinbutik finder du blandt andet en smagsafdeling, hvor der er mulighed for at afholde vinsmagning.

Til vinsmagningerne serveres der lækre tapasanretninger. Udover masser af vine finder du også øl fra Skagen Bryghus. Derudover forhandles Zalto Vinglas, så du er garanteret, at dine dråber lander i et ordentligt glas. Alle vine og andre varer kan bestilles via Lund Vines hjemmeside: www.lundvine.dk.

Smag, holdning og håndværk i glassetLøgismose.jpg

Løgismose er et stærkt gastronomisk brand og en driftig vinimportør med mere end 50 års erfaring i at finde personlige og velsmagende vine – primært fra klassiske vinområder, men også fra mere uudforskede hjørner af vinens verden. På løgismose.dk finder du 1.800+ forskellige vine samt delikatesser, spiritus og tilbehør til alle med en interesse for gastronomi. Franske vine står for halvdelen af sortimentet, der også tæller tyske kvalitetsvine og et bredt udvalg af vinene fra Peter Sisseck. Løgismoses vine er nøje udvalgt af eksperter inden for området.

Hvis du bliver medlem af Klub Løgismose, får du 15% på alle vine ved køb af 6 flasker, fri fragt, særlige medlemspriser, invitationer til eksklusive smagninger og meget mere.
Tilmeld dig gratis her.

Vin i uhyre høj kvaltietPinochar.jpg

Pinochar Wine tilbyder flotte og forførende vine direkte fra dedikerede producenter i Bourgogne, Champagne, Côte-Rôtie, Piemonte, Rheinhessen og Toscana. Efter over 400 producentbesøg har Pinochar Wine nu 30 fantastisk dygtige producenter i sortimentet. I udvalget er der vine med personlighed og karakter i uhyre høj kvalitet til prisen.

Bestil direkte i webshoppen på www.pinochar.dk eller skriv til pvj@pinochar.dk. Her kan du også få rådgivning omkring valg med udgangspunkt i dine smagspræferencer.

Økologi, passion & vinoplevelser SoemodNY.jpg

Hos Sømod Vine er der passion for det gode glas vin, og de gør alt, hvad de kan for at give dig en god vinoplevelse. I sortimentet finder du forfriskende rosévine, sprøde hvidvine, sprudlende bobler og selvfølgelig fremragende rødvine.

De fleste af vinene er økologisk producerede, og har du ikke allerede haft fornøjelsen af at smage naturvin eller vin dyrket biodynamisk, så skal du endelig gå på opdagelse blandt Sømod Vines spændende udvalg.

De har i øvrigt fri fragt ved køb af 6 valgfrie flasker, og tilmelder du dig nyhedsbrevet får du bl.a. 10% på dit første køb samt mulighed for fælleskøb direkte hos vinbonden til ekstra gode priser. Læs mere på soemodvine.dk

The Wine Company fejrer i år 25-års jubilæumThe_wine_company.jpg

The Wine Company blev etableret i 1996 af to gode venner, Steen Rasmussen og Lars Møller, som deler en brændende passion for vin produceret af den lille vinbonde på egen gård. Filosofien har fra starten været at finde morgendagens vinøse stjernefrø før alle andre.

The Wine Company tilbyder et spændende udvalg af vin fra hele verden – særligt fra de klassiske vinområder som Bourgogne, Bordeaux, Champagne, Douro, Mosel, Piemonte, Rhône og Sicilien/Etna.

Specielt vinene fra Rhône ligger The Wine Company’s hjerte nært, og de er arrangører af det årlige Rhônevinfestival, der afholdes i september måned hos Nordlund Vingård ved København.

The Wine Company har et 'Cash & Carry' lager i Herlev ved København og sælger til alle, som interesserer sig for vin med sjæl. Firmaet har i de seneste 10 år været inde i et markant vækstscenarie, som skyldes fokus på kundesegmenter med et betydeligt potentiale.