Grillet brød og røget andelår
Grillet brød og røget andelår med sennep, asier og kartoffelchips.


4 andelår
8 spsk. groft salt
1 bundt timian
8 dl andefedt
20 enebær
2 laurbærblade
4 skiver focaccia
French’s sennep
1 håndfuld bullsblood salat
1 pose grove kartoffelchips m. skræl
Persilleblade til pynt
Røgvarer: Enebærgrene eller enebærrøgsmuld
Andelårene saltes og trækker i 6 timer – herefter børstes de fri for salt. Skyl og slyng timianen. Confitér de saltede lår møre i andefedt med timian, enebær og laurbærblade. Ryg nu de confiterede andelår gyldne og flotte i smokeren, hvor der er fyret op med kul og enebærgrene, i ca. 30 minutter. Efter rygningen plukkes kødet af de lune lår og anrettes på 4 grillede brødskiver smurt med French’s sennep, pyntet med renset salat, persilleblade, chips og syltede asier.
TIP: Snyd med confiteringen – køb tilberedte andelår, så tager det her ingen tid at lave.
½ asie
1 spsk. salt
40 g peberrod
2 dl hvidvinseddike
2 dl vand
200 g rørsukker
1 krondild
Skræl den halve asie, og skrab kernerne ud. Skær asien i skiver og drys med salt. Skræl peberrod og skær i skiver. Kog en lage op af peberrod, hvidvinseddike, vand, rørsukker og krondild, og hæld den over asieskiverne. Efter et par timer er de klar.
TIP: De syltede asier kan med fordel laves dagen før. Og man kan med fordel lave en større portion – de holder sig fint på glas i længere tid.
__________