Opskrift:

Dumplings med gris og citrongræs

Dim sum er det kinesiske svar på tapas, hvor man serverer flere små retter sammen som for eksempel suppe og forskellige dumplings med smagfulde saucer til at dyppe i. Her er opskriften på dumplings med gris og citrongræs.

Opskrift: Dumplings med gris og citrongræs
Offentliggjort

Ingredienser

Dumplingdej

  • 150 g hvedemel
  • 1,5 dl kogende vand lidt mel til udrulning 

Fyld

  • 150 g rå rejer
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g hakket svinekød
  • 3 spsk. kyllingebouillon eller vand
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. maizena
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sukker

Dumplingdej

  1. Rør mel og kogende vand sammen, og ælt dejen smidig på et meldrysset bord. Form til en bolle, pak den i film, og lad dejen hvile mindst 1 time. 
  2. Del dejen i fire lige store portioner 
  3. Rul hver dejklump så tyndt som muligt på et meldrysset bord. Brug evt. en pastamaskine, hvis du har. Arbejd med en klump dej ad gangen, så dejen ikke tørrer ud. 
  4. Brug et glas eller en rund udstikker (diam. ca. 8 cm), og stik 7 små cirkler ud af hver dejklump. 
  5. Børst cirklerne godt med mel, læg dem til side og dæk med film. Gentag til dejen er brugt op. 
  6. Læg fyld på dejen, og luk som beskrevet i de enkelte opskrifter.

Fyld

  1. Skræl og hak rejerne til en grov fars. Snit citrongræs superfint, og pres eller riv hvidløg. Bland det med svinekød, kyllingebouillon, fiskesauce, maizena, salt og sukker. 
  2. Læg et dumplingark på en ren og glat overflade, og læg 1 tsk af fyldet i midten. Fugt kanten med koldt vand, og bøj hjørnerne sammen over fyldet, så de mødes på midten, og klem kanterne sammen, så fyldet er forseglet.
  3. Læg de færdige dumplings på et bagepapir, og dæk til med film. Gentag, til alt fyldet er brugt op. 
  4. Klip en cirkel bagepapir, som passer til bunden af din bambuskurv. 
  5. Læg dumplings i dampkurven, så de ligger med lidt afstand. Du kan evt. have flere kurve eller dampe af flere omgange. 
  6. Kog vand op i en dyb stegepande eller gryde. Sæt låg på bambuskurven, placer den over gryden, og damp i ca. 5 minutter eller til fyldet er gennemkogt. Har du flere kurve oven på hinanden, bør de bytte plads undervejs. 
  7. Servér med en valgfri dip eller sauce.