Pil og hak rå rejer i stykker – næsten som en fars. Drys maizena, salt, sukker, hvidt peber, ingefær, purløg og korianderblade over, og bland godt sammen.
Læg et wontonark på et rent underlag, læg 1 tsk fyld i midten, dyp en finger i vandt, og fugt kanten på arket. Fold arket over fyldet diagonalt, den ene spids over den anden, sådan at du får en trekant. Klem kanterne godt sammen, og fold toppe på langsiden mod hianden, så de overlapper, og wontonen har form som en tortellini.
Læg wontonerne på et stykke bagepapir, og dæk til med film. Gentag, til alt fyldet er brugt op.
Kyllingebouillon
Varm kyllingefonden op. Del ingefær i skiver, pres hvidløgsfed flade, del chili i to, og hak korianderrødder og -stilke groft. Hæld det hele i fonden, og lad det trække i ca 15 minutter. Si det, og smag til med soja og limesaft.
Læg wontons i den kogende suppe, lad det trække i 3–4 minutter. Fordel i skåle, dryp med sesamolie, og pynt med purløg.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.