Røgvarer: Grillbriketter og 3 håndfulde våd bøgeflis
Kog æggene, til de er smilende, ca. 6 minutter, og lad dem afkøle i koldt vand. Tænd samtidig smokeren, og når der er fine gløder, lægges bøgeflisen over. Sæt de pillede æg i en bakke så højt over ilden som muligt, og ryg dem i 30 minutter. Drys salt over kyllingeskindene, og rist dem i ovnen, imens æggene bliver røget, på bagepapir ved 150 grader i ca. 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.
Skyl og halvér majsene, grill dem gyldne og krydr med salt og peber Anret de røgede hønseæg på et par skefulde kantarelmayonnaise og pynt med sprødt hønseskind samt halve grillede babymajs.
Annonse
10 kviste citrontimian
1 fed hvidløg
1 dl vand
1 dl hvidvinseddike
100 g rørsukker
10 sorte peberkorn
200 g kantareller
1 dl mayonnaise
Salt
Peber
Annonse
Skyl og slyng citrontimianen. Pil og knus hvidløgsfeddet. Kog citrontimian og hvidløg op med vand, eddike, rørsukker og peber til en syltelage. Rens kantarellerne for jord, og lad dem simre i syltelagen i 15 minutter. Hæld de syltede kantareller i et patentglas, til de skal bruges. Lad syltelagen dryppe grundigt af kantarellerne, før de hakkes i en foodprocessor med mayonnaise. Smag kantarelmayonnaisen til med salt og peber.
TIP: En god mayonnaise til denne ret kunne være den japanske Kewpie. De syltede kantareller kan holde sig i månedsvis i patentglasset, så længe glasset er lukket.
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.