To danskere har startet en vinproduktion i Californien, der har lagt anmelderne ned scroll-down

To danskere har startet en vinproduktion i Californien, der har lagt anmelderne ned

Vinmageren Emil Skytte Pedersen tog fra Barolo til Californien efter kærligheden, men det var vinen, der fik hans hjerte. Siden kom makkeren Lars Ellegaard til. Aux Mages hedder deres vin, og siden slutningen af 2018, hvor første årgang ramte Danmark og lagde vinanmelderne ned, er deres vinene blevet nærmest uopdrivelige. Penge tjener de dog ingen af, de to skandinaver i Californien, men det er heller ikke meningen. Meningen er at lave perfekt vin. Magasinet Gastro har talt med danskerne bag.

Af Lars Roest-Madsen
Foto: PR
Gastro

Lige siden den californiske guldfeber ramte i midten af 1800-tallet, har den amerikanske vestkyst stået som et symbol på drømmen om rigdom og et bedre liv under solen.

For 32-årige Emil Skytte Pedersen og makkeren Lars Ellegaard har virkeligheden som fattige vinmagere i Californien snarere været et møde med bagsiden af den amerikanske drøm og utallige nætter på venners sofaer eller i den udtjente campingvogn, som fungerer som deres bolig, når de er på vestkysten.

 Aux Mages kalder de projektet, og i de sidste fire år har makkerparret delt deres tid mellem livet i vinmarkerne og virkeligheden i Danmark, hvor de knokler med sæsonjob og forefaldende arbejde for at få råd til at indfri drømmen.

En beskeden tilværelse har været prisen for at kunne lave vin i de bølgende bakker i Santa Ynez Valley, to timer nord for Los Angeles.

I dag findes det californiske guld ikke i undergrunden, men gror i stedet i tunge klaser på vinstokkene. I Santa Ynez Valley kan 1 hektar topmark nemt løbe op i flere millioner dollars, og dalen i Santa Barbara County er blandt verdens mest eftertragtede vinområder.

Mange vil huske de forrevne bjerglandskaber fra filmen ’Sideways’, som udødeliggjorde pinot noir og fik en hel vinverden til at vende ryggen til merlot.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vin og Gastronomi