Vinguide: Fem gode flasker, der får dig til at savne ski og sne
Et godt glas vin med de rette smagsvarianter kan sende dig tilbage til de bedste skidage, du har haft. Men hvilken flaske skal du nyde for at fremmane præcis dit favorit-skisportssted? Vi har håndplukket en håndfuld.
Skisportssted: Madonna di Campiglio, Canazei, Val Gardena
Drue: Teroldego rotaliano
Om vinen: Frugtig, blød og ret letfordøjelig. Noter af blandt andet hindbær og violer.
Velegnet til: Vegetarretter, lam, oksekød.
Pris: 99 kr.
2. Clos de la George
Land: Schweiz, Chablais
Skisportssted: Zermatt og Verbier
Drue: Chardonnay
Om vinen: I den dyre ende. Til dig, der gerne vil genkalde dig følelsen af at bestille en særlig flaske på en restaurant i et af Alpernes dyreste skisportssteder, Verbier. Eller bare fantasere om tur til Bec des Rosses.
Annonse
Velegnet til: Fisk, fjerkræ, svinekød, lam.
Pris: 429 kr.
3. Château Mont-Redon
Land: Frankrig, Rhone-dalen
Skisportssted: La Grave, Serre Chevalier
Drue: Syv forskellige, inklusive grenache, syrah og cinsault.
Om vinen: Til feinschmeckeren og god nok til at blive serveret, når din madlavning er oppe på den højeste klinge.
Velegnet til: Lam, oksekød, vildt.
Pris: 289 kr.
4. Côtes du Jura
Annonse
Land: Frankrig, Jura
Skisportssted: Les Rousses, Chamonix
Drue: Chardonnay
Om vinen: Pålidelig, frugtig chardonnay fra den hippe Jura-region i det østlige Frankrig, mellem Bourgogne og Schweiz. Her har producenten Fruitière Vinicole d’Arbois lavet en vin med blandt andet citrus-, æble- og urtesmag.
Velegnet til: Fisk, fjerkræ, svinekød.
Pris: 119 kr.
5. Loimer Lenz
Land: Østrig, Kamptal
Skisportssted: Unterberg og Ischgl
Drue: Riesling
Annonse
Om vinen: Økologisk hvidvin, der byder på masser af mineraler, citrus, grønne æbler og honning. God balance mellem sødme og syre og perfekt til de stunder, hvor du vil mindes dine skiture i Tyrolerland. Velegnet til: Skaldyr, fisk, aperitif.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.