I denne uge har vi kunnet fortælle om Martin, der arbejder i yacht-branchen. Ifølge Martin og dennes lønseddel er livet i branchen et liv med fester, smukke kvinder og høje lønninger.

Det var Martin selv, der kontaktede Euroman.dk med hans historie. Her fortæller han blandt andet, at han tjener mere end 50.000 om måneden, hvilket vi har set dokumentation for.
 
Men artiklen faldt ikke i god jord hos alle. Heller ikke hos Martins kaptajn, som netop har informeret Martin om, at det kan få repressalier, hvis ikke artiklen bliver fjernet. Af hensyn til Martin har vi valgt at efterkomme det ønske.  
 
Det hele skyldes, at nogle i branchen har valgt at oversætte artiklen til engelsk og sendt den til Martins arbejdsgiver. Det har blandt andet udløst en skriftlige advarsel, som Martin har sendt videre til Euroman.dk

I artiklen fremgår ejernes hjemland, samt hvilke industrier de arbejder inden for. Desuden var artiklen udstyret med billeder af yachten samt en uniformeret kollega. Det er disse informationer, som er i strid med Martins kontrakt.
 
Martin har desuden modtaget et par personlige beskeder efter artiklen blev publiceret. Et par af beskederne lyder:
 


Beskederne har ikke haft indflydelse på, at artiklen er blevet fjernet, ligesom Martin også var forberedt på, at der ville komme kritiske røster. Så beskederne tager Martin med ro. Det er noget, han har prøvet før, siger han.
 
Grunden til, at Martin tog initiativ til artiklen var, at informere unge danskere om, at yacht-branchen er en mulighed. Og langt de fleste kommentarer har været positive, fortæller han. Folk spørger, hvordan han er kommet herned, og hvilken uddannelse de skal tage.
 
”Det er det ultimative ungkarlejob. Hvis man har muligheden skal man rejse herned, arbejde i en enkelt sæson og rejse hjem med pengene,” siger Martin.
 
Tilbage står spørgsmålet, om Martin har fortrudt, at han tog initiativ til artiklen.
 
”Jeg har ikke fortrudt formålet med artiklen, som var at skabe opmærksomhed omkring branchen. Og jeg er ligeglad med, hvad andre danskere i branchen mener om mig. Men jeg fortryder, at de enkelte oplysninger kom med. Det var for dumt, og jeg vil gerne afslutte det ordentligt med ejerne.”

LÆS OGSÅ: Her er kun plads til de unge, rige og smukke

LÆS OGSÅ: Kræftsyge Bjørn Frost overvældet over modtagelsen: ”Der er piger, der skriver til mig, at de vil med ud og køre motorcykel”

LÆS OGSÅ: To unge iværksættere fra Aarhus vil slå igennem i Los Angeles: ”Alt vi fik at vide på skolen var forældet. Vi klarede det selv”