Det amerikanske funkband Vulfpeck har lavet et lydløst album. Det opfordrer de deres fans til at afspille konstant, mens de sover og på den måde være med til at finansiere gruppens kommende koncerter.

Idéen er så enkel og genial, at man kan undre sig over, ingen er kommet på den før. Det er Los Angeles-gruppen Vulfpeck, der har fundet frem til en måde, hvor de kan score kassen på Spotify – for ingenting. De har nemlig indspillet en plade med lyden af stilhed. Ren tavshed, ikke en lyd.

Albummet hedder ’Spleepify’ og består af 10 numre a’ 30 sekunders varighed. De har regnet ud, at de får 0,005 dollars for hver afspilning, og hvis deres fans sætter albummet på repeat hele natten, ville det give gruppen fire dollars.

Er der nok, der gør det, vil bandet kunne pakke deres tasker og turnere rundt i verden. De vil oven i købet planlægge deres tur efter hvilke byer, der afspiller ’Sleepify’ mest. 

Du kan se deres idé her:

Går du yderligere på opdagelse i Vulfpecks bagkatalog på Spotify vil du opdage, at de har flere gode ting – udover stilhed – at byde på.