Heliskiing er ikke for begyndere. Men hvis du har evnerne, er heliskiing en fantastisk oplevelse. Uberørt pudder og uspoleret natur er i højsædet, når bjerget indtages i en lille gruppe dedikerede

Det er både udfordrende og interessant at få lov at stå, hvor ingen andre har rørt den nyfaldne sne. Turene findes i forskellige sværhedsgrader, men det anbefales at pudse din ski- eller snowboardform godt af, inden du begiver dig ud på det ekstreme eventyr. Vi har fundet seks skidestinationer, hvor pudderet er uberørt og hvor lifterne er skiftet ud med helikoptere.

Ovenfor:

ZERMATT, Schweiz

Der er ikke et stort udbud af heliskiing i Europa, da det i flere lande er forbudt. Men på grænsen mellem Italien og Schweiz har du mulighed for at kombinere heli-skiing med den klassiske skiferie.

Heli-skiing i Europa er kendetegnet ved et mere afgrænset terræn end destinationerne i fx Alaska, og en tur indbefatter typisk op til tre pas på én dag. Herefter har du resten af ugen til at benytte resortets andre pister - eller tømme bankbogen og tage helikopteren hver dag.

Fortsætter på de følgende sider...
KANGAAMIUT, Grønland

Den søvnige Inuit-landsby, Kangaamiut, gemmer på storslåede oplevelser. Den ligger i det nordvestlige Grønland, en unik position over den nordlige polarcirkel.

Du bliver fløjet i helikopter op til næsten 2000 meters højde, og herfra går turen nedad på bjergsiderne, der ender ved kanten af havet.MONASHEE MOUNTAINS, British Columbia, Canada

Forvent det ultimatetive rush i Monashee: Masser af offpiste på både øde bjergsider og i tættere skov. Vertikale fald på mellem 700 og 1.700 meter.

Monashee kan prale af at have et af verdens mest udfordrende og eftertragtede heliskiing terræner i verden. Monashee er i den grad for den teknisk stærke og erfarne skiløber, men belønningen er også derefter.
CARIBOO MOUNTAINS, British Columbia, Canada

Det er sjældent, heliskiing og skiløb med familien kan kædes sammen, men Cariboo har begge dele.

De erfarne og fartglade løbere kan slå sig løs med heli-skiing i de generøse mængder sne, som Cariboo er verdenskendt for. Imens kan resten af familien boltre sig i det øvrige terræn – der passer til den gennemsnitlige skiløber og derover.CHUGACH MOUNTAINS, Alaska

Chugach er verdensberømt for sit storslåede terræn: milde bowls, kuperet terræn, massive gletsjere og stejle bjergsider, der rejser sig flere kilometer over Turnagain Arm.

Området byder på udfordrende oplevelser for erfarne skiløbere, mens familien (og udmattede heliskiere kan fornøje sig med  pister i menneskestørrelse – alt sammen krydret med en spektakulær havudsigt.ANDESBJERGENE, Chile

I hjertet af de chilenske Andelsbjerge ligger Sydamerikas førende områder for heli-skiing – med et både fortryllende og barsk stejlt terræn, der er den lange rejse værd. Samtidigt er chilenerne kendt for deres generøse gæstfrihed, hvilket tilføjer et skiferien et særligt kulturelt element.

Grundet beliggenheden på den sydlige halvkugle kan der i Chile løbes på ski i efteråret, når destinationerne i nord er lukket ned. På den måde forlænges sæsonen betragteligt, så du ikke behøver at undvære de kolde elementer for længe af gangen.

Artiklen er bragt i samarbejde med


LÆS OGSÅ Euromans guide til Europas mest populære skilande

FACEBOOK Bliv ven med Euroman