Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Thomas Korsgaard: "Hvis man lige træder to-tre skridt forkert,  kan man hurtigt ende nede på bunden. Jeg er selv meget bange for forfaldet"

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Thomas Korsgaard: "Hvis man lige træder to-tre skridt forkert, kan man hurtigt ende nede på bunden. Jeg er selv meget bange for forfaldet"

Thomas Korsgaard er 25 år, men har allerede udgivet to kritikerroste romaner og en novellesamling. Alt, han skriver om, handler om forfald, og om hvor kort der i virkeligheden er ned til bunden. Med udgangspunkt i en sætning fra sin bog ’En dag vil vi grine af det’ gør Korsgaard os klogere på, hvordan han skriver sine bøger.

soundLyt til artiklen med Euroman
play

Klik her for at læse mere.

00:00 |

"Hun kunne have været smuk’ er en sætning, der stikker ud for mig, fordi den rummer, hvordan hovedpersonen har det med sin mor. Han har en ømhed for hende, men samtidig kan han godt se forfaldet. Det forfald er på en måde tema for alt, hvad jeg skriver. Hvis man lige træder to-tre skridt forkert eller tager en gal beslutning, kan man hurtigt ende nede på bunden. Jeg er selv meget bange for forfaldet. Hvis der pludselig samler sig fem papkasser i min entre, som jeg ikke får båret ned, tænker jeg: ’Åh nej.’ Jeg kan virkelig blive bange for, om jeg er ved at gå i hundene. Jeg voksede op i et liv, der hele tiden lå på kanten, så det sidder i mig. Sætningen stiller også spørgsmål til, hvad det vil sige at være smuk. For jeg beskriver ikke mine personer særlig meget. Lidt hist og her, men ikke lange, malende beskrivelser. Det her er en mellemting mellem at skrive, at nogen er grim eller pæn. Sætningen rummer lidt begge dele, og den ømhed er vigtig for mig.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her