Omegas nye Speedmaster viser tiden på Mars. Får du brug for det? Nej. Er det fedt? Ja, for fanden scroll-down

Omegas nye Speedmaster viser tiden på Mars. Får du brug for det? Nej. Er det fedt? Ja, for fanden

Der findes tool watches, og så findes der Omega Instruments, som er specialure designet til astronauter. Den nye Speedmaster X-33 Marstimer kan tracke tider og tidszoner på tværs af vores egen verden og den røde planet.

Af Christian Martinez
Foto: PR
Livsstil Euroman

Hvad gør man, hvis man ikke kan få alle ur-entusiaster til at begejstres over klassiske mekaniske komplikationer som månefase eller evighedskalender? Hvis man hedder Omega, lancerer man en ny Speedmaster, X-33 Marstimer, der er lavet i samarbejde med ESA, Den Europæiske Rumorganisation.

Det er ikke så skørt, som det lyder: Omegas flirt med rumfart har en meget lang historie, der begyndte i 1965, da Speedmasteren efter en lang række hårde tests blev NASA’s eneste officielle ur til bemandet rumfart.

I 1969 blev Speedmasteren så også det første ur på Månen, der lige siden har vundet modellen kælenavnet ’The Moon Watch’ og medvirket til at gøre uret verdenskendt.

Omega har lige siden arbejdet videre på at udvikle nye og avancerede ure, der kan klare strabadserne i rummet. I 1998 lancerede schweizerne så Speedmaster Skywalker X-33, som er certificeret til brug i rummet af Den Europæiske Rumorganisation, og som den danske astronaut Andreas Mogensen havde på håndleddet, da han i 2015 blev den første dansker i rummet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure