Hvad er det bedste måltid mad, du har fået?

”Selvom Noma stadig er verdens bedste restaurant for mig, var mit mest skælsættende måltid mad, da jeg spiste første gang på El Bulli i 1999 i Catalonien. Dengang herskede det franske køkken, hvilket var utroligt rigidt og var gået i stå, men der skete et paradigmeskifte med El Bulli. Ferran Adrià skabte et helt nyt sprog og ændrede totalt formen på maden. Han satte spørgsmålstegn ved alting: Hvem siger, at kernerne i tomater ikke er mere værd end tomatkødet og endda mere værd end kaviar? Eller hvem siger, at skummet oven på kaffen og juicen ikke er bedre end selve kaffen og juicen? Jeg blev følelsesmæssigt påvirket, sad og grinte og græd og fik alle mulige associationer. Han serverede fx en dekonstruktion af den spanske æggekage, hvor han skilte elementerne ad. Jeg fik et cocktailglas, hvor der i bunden var en løgkompot, så en pocheret æggeblomme og til sidst kartoffelskum på toppen. Ferran Adrià gjorde mad til kunst.”