Mikael Bertelsen, 50 år, kanalchef på Radio 24syv

 

Hvilken offentlig person synes du er mest velklædt?

”I Danmark synes jeg, Mads Brügger er den, der går bedst op i sit tøj. Digteren Morten Søkilde er også elegant og gennemført. Og kunstneren Sophus Ritto er nok den modigste. Men igennem tiderne må det være Giovanni Agnelli, der i min barndom lancerede den overlegne Sprezzatura-stil, hvor det elegante fremstår skødesløst og ubesværet. Han gik med vandrestøvler til jakkesæt og bandt med vilje sit slips helt forkert. Og så gik han med armbåndsuret udenpå manchetten. Jeg har altid tænkt, at jeg ikke var gammel nok til at kopiere hans stil, men tiden arbejder for mig på det område.”

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Mine vandrestøvler. De er ikke særlig smarte, men vi er gået igennem meget sammen, og det er dem, jeg har passet allerbedst på. I perioder har jeg pudset dem hver aften.”

Hvilken ting i din garderobe har den bedste
historie?

”Et sort slips, jeg har fået af Victor Borge. Da jeg skulle lave mit allerførste talkshow på DR2, ville vi gerne have nogle af vores forbilleder med, men mange takkede nej. Så skrev jeg tilbage, om de ikke kunne sende mig et slips i stedet, så de kunne være med alligevel. Der var mange generøse. Stormesteren i skak, Bent Larsen, der boede i Brasilien, sendte et slips. Og Victor Borge, der boede i Connecticut, sendte et sort slips, som jeg havde på.”

Hvad vil du gerne føje til din garderobe?

”Et antracitgråt jakkesæt i flannelstof fra Vitale Barberis Canonico. Jeg så engang Frank Sinatra i sådan et jakkesæt, så jeg undersøgte, hvor det kom fra. Det lyder mærkeligt, men der er nogle ting, jeg venter med, indtil jeg synes, jeg har alderen til det. Når man begynder at gå i jakkesæt som ung, kan man godt føle sig som en konfirmand. Jeg tror, at man skal have lidt grå tindinger for at bære det jakkesæt. Man skal have noget erfaring.”

Hvilken tendens håber du aldrig kommer igen?

”Min tendens til at lade en kuglepen eksplodere i skjortelommen. Det er sket nogle gange, så nu er jeg holdt op med at sætte kuglepennen i skjortelommen. Men min første tanke var skulderpuder og lyserødt læderslips, men det kan være, at man underbevidst bliver manipuleret til at gå med det igen. Modebranchen har jo en kæmpe magt.”

Ved hvilken lejlighed har du følt dig mest velklædt?

”Engang var jeg vært ved en tv-transmission, der skulle sendes ud til 42 lande. Til lejligheden betalte det tyske tv-selskab ZDF for en skræddersyet smoking, som stadig sidder, som om den er syet til mig. Og det er den jo også.”

Mads Brügger, 45 år, kanalchef på Radio 24syv

 

Hvilken offentligt kendt person synes du er mindst velklædt?

”Det vil jeg helst ikke svare på.”

Hvilken ting i din garderobe bryder du dig mindst om?

”Jeg har en grå bowlerhat fra Lock & Co i London, nok verdens mest berømte hattebutik. I sagens natur er det en state of the art bowlerhat, og jeg ville ønske, at vi levede i en verden, hvor man kunne slippe af sted med at gå med bowlerhat. Eller endnu bedre: hvor det slet ikke var noget usædvanligt ved at have bowlerhat på. Men det er bare ikke den verden, vi lever i, for alle der får øje på mig med hatten, tænker jo ’der kommer Egon Olsen sgu’. Derfor er min bowlerhat en konstant kilde til ærgrelse.”

Hvilken ting i din garderobe har den dårligste historie?

”Mine manchetknapper fra sølvsmed Vibe Harsløf. Eller rettere sagt: manchetlænker. Det var to lænker af det fineste og reneste sølv, som lukker manchetterne på en virkelig elegant måde. Men desværre kom jeg, kæmpe fjols, til at putte skjorten i vaskemaskinen med manchetlænkerne på, og nu ligner de to stærkt patinerede brystpiercinger fra en voksen rollespiller, der leger topløs ork.”

Hvad vil du aldrig føje til din garderobe?

”Jeg har aldrig kunnet se fidusen i vindjakker.”

Hvilken tendens håber du kommer igen?

”At gå med sabel.”

Ved hvilken lejlighed har du følt dig mindst velklædt?

”Til min translokation som student. Jeg havde en hvid Marc O´Polo sweatshirt på og nogle sorte naver-agtige bukser og et par bordeaux Palladium støvler. Jeg lignede den største nørd nord for Alperne. Det eneste gode var, at buksernes syning gjorde, at det så ud, som om jeg havde en gigantisk tissemand.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand nummer 10: Søren Pind