Moderedaktøren anbefaler: Sommerhatte
Foto: Frederik Lentz Andersen

Moderedaktøren anbefaler: Sommerhatte

Når solen skinner, eller regnen står i stænger, kan en kasket eller hat være uundværlig. Euromans moderedaktør Frederik Lentz Andersen har samlet sine foretrukne kasketter, bøllehatte og solskærme til sommeren.

Når sommeren er på sit højeste, er vi nogle, der får særlig lyst til at tage noget på hovedet. Nogle, fordi de har særlig solsensitiv hud, nogle er nået et punkt i livet, hvor hårgrænsen viger, og sol og ’måne’ mødes i dagtimerne, og så er der dem, som bare synes, at en hat binder sommerlooket virkelig godt sammen.

Kasketten er evigt aktuel og klæder de fleste, om de er 5 eller 75. Ofte refereret til som USA's nationalhat blev kasketten oprindelig introduceret som en praktisk foranstaltning på baseballbanerne for at skygge for solen og som det lette alternativ til de upraktisk store stråhatte, nogle bar, mens de spillede, og som tit blæste af, når der skulle løbes fra base til base.

De første kasketter så dagens lys omkring slut 1880’erne. De blev en mere fast del af baseballuniformen og fik holdlogo på fra 1901, og i dag 120 år senere er det en af de mest almindelige og demokratiske beklædningsgenstande, der bæres af alle køn, folk i alle aldre og uanset om du er pizzabud eller præsident. Overgiver du dig til kasketten som en del af dit outfit, skal du udover farvevalg, i virkeligheden primært gøre dig tanker, om den skal være plain, have logo eller et budskab på, inden du trækker den ned over panden.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her