Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Carroll Shelbys to Mustang-prototyper er blevet genfødt som mekaniske ure

Carroll Shelbys to Mustang-prototyper er blevet genfødt som mekaniske ure

Filosofien hos danske REC Watches hedder 'RECover, RECycle, REClaim'. De genbruger metallet fra klassiske biler og fly og giver det nyt liv i form a Swiss Made-ure.

Nu – efter to lange år – er REC Watches endelig klar med kronen på værket i form af deres nyeste urkollektion, der består af to modeller. På begge ure er metalurskiven hentet direkte fra selveste Carroll Shelby ikoniske Mustangs: 'Little Red' og 'Green Hornet'.

REC-Watches-P51-Green-Hornet-little-red_merged.jpg

Little Red og Green Hornet – Bilernes hellige gral

RECOVER

Bilerne 'Little Red' og 'Green Hornet' er to eksperimentelle og mytologiske Shelby Mustang GT500EXP-prototyper fra henholdsvis 1967 og 1968.

Begge biler blev bestilt af den berømte racerkører og bildesigner Carroll Shelby, da han vendte tilbage fra Le Mans i 1966 med Fords første samlede sejr. 'Little Red' og 'Green Hornet' var prototyper som skubbede grænserne for, hvad der var muligt for Shelby – og biler generelt – tilbage i 60’erne.

På det tidspunkt var det Fords politik at destruere prototype-køretøjer for at undgå, at de kom i omløb. Af den grund har utallige entusiaster og eksperter troet, at bilerne blev destrueret for mere end 50 år siden og tabt for evigt – og endnu flere mennesker har sat spørgsmålstegn ved, om de nogensinde har eksisteret. 

Men på en eller anden måde undgik både 'Green Hornet' og 'Little Red' deres skæbne. 

RECYCLE

I 2018 blev bilerne fuldt restaureret til deres tidligere pragt af bilentusiast og ejer af begge biler, Craig Jackson. I denne proces blev en overskydende metalplade fra restaureringsprocessen doneret til REC Watches og bygget direkte ind i designet af deres nyeeste generation af Swiss Made-ure.

"Da vi fik muligheden for at bruge disse komponenter fra to mytologiske legender i vores ure, lovede vi ejeren Mr. Craig Jackson, at disse ure ville ære den bilhistorie, som begge biler repræsenterer,” siger Jonathan Kamstrup, medstifter af REC Watches.

For REC Watches er det vigtigt at bevare patinaen fra bilerne i deres ure. Derfor stemples metalstykkerne ud til urskiver, hvorefter de får en omgang klarlak for at forhindre eventuel rust fra metalskiverne i at brede sig til urværket. Og det er faktisk det, der er med til at give alle REC-ure deres helt unikke look.

REC Watches P-51 Little Red Lifestyle 7.jpg

RECLAIM

Da REC Watches begyndte at arbejde på designet i begyndelsen af ​​2019, havde de et overordnet mål: Urenes design skulle afspejle designet fra de ikoniske Shelby Mustangs.

At skabe et ur, der hylder designet af den mest ikoniske Mustang, der nogensinde er bygget, har været en af virksomhedens hidtil største udfordringer.

REC Watches P-51 Green Hornet Lifestyle 7.jpg

Og netop designet og byggekvaliteten på urene er der, hvor REC Watches skiller sig ud.

"Som en dansk virksomhed går vi sindssygt meget op i de mindste detaljer. Vi tager aldrig den lette og hurtige løsning, hvorfor de her projekter tager flere år. Men det er faktisk særligt byggekvaliteten, der imponerer vores kunder. Og det er vi da glade for, men netop den sublime byggekvalitet er en selvfølge for os. Dette er ure, der skal holde til et helt liv, hvis du behandler dem godt. Men derfor er vi da glade for al den ros og de pæne anmeldelser, vi har høstet fra vores mange kunder”, slutter Jonathan Kamstrup.

'P-51 Litte Red' og 'P-51 Green Hornet' kan bestilles eksklusivt på www.recwatches.com

Se her, hvordan bilerne er inkorporeret i urene:

Green Hornet:

Little Red: