Artiklen indeholder sponsorerede links

Er dit nytårsforsæt egentligt at klippe din man-bun af, men du tøver, fordi du ikke ved, hvilken frisure du i stedet skal give dig i kast med? Så er der hjælp at hente lige her.

For ligesom tøjmoden skifter, skifter hårmoden med. I de seneste par år har det været populært blandt næsten alle hoveder i verden at få den klassiske undercut, kort i siderne og længere på toppen, men nu ser det efterhånden ud til, at vi kommer til at skulle skue anden pels på byens hanner.

Jared Leto i 2014. siden da er han sluppet af med sin man-bun, og det bør du også gøre.

Vi har talt med tre forskellige frisører: den klassiske herrefrisør fra Barberen i Vognmagergade, den bredfavnende fra Frederiksberg-kæden Klippestuen Z og den smalle fra hippe Kipo på Nørrebro. Her er deres bud på, hvilke frisurer vi kommer til at se færre og flere af.

Den klassiske: Janus Regel

Frisør og barber, Barberen i Vognmagergade. Vognmagergade 9 Kbh K.

”Jeg tror, trenden med sideskilning, som lige nu er oppe i tiden, vil blive udvisket. Skilningen vil nok rykke længere ind mod midten, uden at blive en midterskilning. Tænk Elias Rønnefelt fra bandet Iceage eller skuespilleren Hugh Grant.”

Elias Rønnefelt fra Iceage med midterskilning.

”Det bliver i hvert fald mere casual i forhold til det stramme militaristiske og hårde look, hvor mænd er klippet meget, meget korthårede i siden. Jeg oplever i hvert fald, at flere mænd gerne vil have håret længere i siderne. Det er et hårdt statement at være glatbarberet i siderne, og nu er vi klar til noget blødere.”

”Selvfølgelig kommer de klassiske frisurer til at leve videre, men der går nok lidt tid, før det igen bliver populært at have så ’skarpe’ frisurer. Nu bliver det nok noget med at putte lidt voks i håret, stryge det tilbage med hænderne og så ellers lade det gøre, hvad det vil.”

Mangler du en lækker shampoo til mænd, så tjek det store udvalg hos nicehair.dk (sponsoreret)

Den bredfavnende: Simon Mattey

Herrefrisør, Klippestuen Z. H.C. Ørstedsvej 1b

”Jeg kunne forestille mig, at en midterskilning eller pandehår som Simon Kvamm vi blive populært til næste år. Pandehåret skal gå nedad, hvor det lige nu bliver redt tilbage eller til siden. Måske vil mænd også blive lidt mere åbne for farvninger, nu hvor Messi er blevet lyshåret. Måske ikke så ekstremt, men derhen ad.”

Lionel Messis farvede hår kommer vi til at se mere af næste år, mens skægget derimod er på retræte. 

”Mine yngre kunder kan ikke huske, hvor galt det kunne gå med grydehår i 90’erne, så de beder om at blive klippet ligesom forsangeren i Julias Moon, Louis Samson. Et andet årti, vi vil begynde at hente inspiration fra, er 70’erne. Derfor kunne jeg godt forestille mig, at dry shampoo vil blive noget, mænd tør tage til sig. Det giver det her naturlige, matte bed-head-look.”

”Omvendt skal man passe på med at sige, at David Beckham-håret med de korte sider er færdigt, for jeg har klippet det hver dag de seneste mange år. Men jeg tør godt sige, at tiden med man-bun er ved at være forbi.”

En af de bedste tørshampooer er Sebastian Drynamic, find den hos nicehair.dk (sponsoreret)

Den smalle: Kipo Kim

Frisør og ejer, Kipo. Blågårdsgade 10 Kbh N

”Der er begyndt at være stigende efterspørgsel på de samme frisurer, jeg lavede for 30 år siden, da jeg lige var startet som selvstændig frisør, efter et stykke tid, hvor man var helt kort i siderne og havde et eller andet kunstfærdigt på toppen. Nu er også bankmænd begyndt at have den frisure, så derfor må vi andre videre.”

"Vi bevæger os hen imod det traditionelle herrehår, hvor det er lige langt over det hele og godt må gå ned over ørerne a la Steve McQueen i 60’erne og 70’erne. Angående produkter er vi ved at gå væk fra det fedtede look og mod mere fibervoks. Det giver kontrol, men det kan ikke så nemt ses, at der er brugt et hårprodukt.”

Steve McQueen med (skud)farlig frisure i 1963.

”Jeg regner også med, at vi snart bliver trætte af skæg, i hvert fald de store fuldskæg, der får lov til at passe sig selv. Jeg tror, vi snart kommer til at se flere forskellige skægtyper, altså skæg, der er klippet til i stedet for bare at gro til.”

Der findes masser af produkter hos nicehair.dk, hvis du vil have et lækkert velplejet skæg (sponsoreret)

LÆS OGSÅ: Moderedaktøren guider: Sådan holder du årets sidste fest-outfits casual, festligt og alternativt

LÆS OGSÅ: Dadcore: Her er 13 køb, som din far vil misunde dig

LÆS OGSÅ: Stor guide: 71 gode køb til vintergarderoben